Pittige groene curry met kip

AuteurMax Zwager

Personen1 Serving
Tijd20 mins

Ingrediënten:

 1 biologische aubergine, in plakjes
 2 el biologische zonnebloemolie
 200 gr biologische Landhoen kippendijen
 peper en zout
 1 el boter
 200 ml biologische kokosmelk
 1,5 el biologische groene currypasta
 5 takjes verse koriander

Bereidingswijze:

1

Bak de aubergine met 1 eetlepel olie in een koekenpan mooi bruin. Doe dit in delen, zodat de plakjes niet over elkaar heen liggen. Haal de aubergineplakjes uit de pan, bestrooi met peper en zet apart.

2

Dep de kippendijen droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en bak ze in een mengsel van olie en boter in de pan in 6-8 min. bruin. Haal uit de pan. Laat ze licht afkoelen en snijd ze in reepjes.

3

Doe de kokosmelk in de pan, breng aan de kook en voeg de groene currypasta toe. Meng totdat de pasta goed door de kokosmelk is opgenomen. Kook de saus tot de helft in.

4

Verdeel de saus over de borden of kommen. Voeg de stukjes aubergine en kip toe. Garneer met de verse koriander.

Serveertip
5

Lekker met zilvervliesrijst en kroepoek.

Bron: Marqt.

Ingredients

 1 biologische aubergine, in plakjes
 2 el biologische zonnebloemolie
 200 gr biologische Landhoen kippendijen
 peper en zout
 1 el boter
 200 ml biologische kokosmelk
 1,5 el biologische groene currypasta
 5 takjes verse koriander

Directions

1

Bak de aubergine met 1 eetlepel olie in een koekenpan mooi bruin. Doe dit in delen, zodat de plakjes niet over elkaar heen liggen. Haal de aubergineplakjes uit de pan, bestrooi met peper en zet apart.

2

Dep de kippendijen droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en bak ze in een mengsel van olie en boter in de pan in 6-8 min. bruin. Haal uit de pan. Laat ze licht afkoelen en snijd ze in reepjes.

3

Doe de kokosmelk in de pan, breng aan de kook en voeg de groene currypasta toe. Meng totdat de pasta goed door de kokosmelk is opgenomen. Kook de saus tot de helft in.

4

Verdeel de saus over de borden of kommen. Voeg de stukjes aubergine en kip toe. Garneer met de verse koriander.

Serveertip
5

Lekker met zilvervliesrijst en kroepoek.

Pittige groene curry met kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *