Italiaans stamppotje met venkelzaadworst

AuteurMax Zwager

Personen1 Serving
Tijd30 mins

Ingrediënten:

 400g kruimige aardappels
 200g prei
 140g Brandt & Levie
 venkelzaadworstjes
 60ml crème fraîche
 60g zongedroogde tomaatjes
 40g rucola
 40g Parmezaanse kaas
 3 takjes tijm
 1el olijfolie
 peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

1

Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en spoel die af. Doe de stukken in een pan, zet alles net onder water en voeg wat zout toe. Laat 10-13 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.

2

Snijd ondertussen de prei in ringen van 0,5cm. Bak de ringen in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Haal uit de pan en zet even apart.

3

Bak de worstjes goudbruin en zet ze even opzij.

4

Giet de aardappels af, stamp ze grof en schep de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

5

Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Voeg samen met de prei toe aan de gestampte aardappels. Schep ook de rucola door de stamppot. Garneer met wat snippers Parmezaanse kaas, blaadjes tijm en de venkelzaadworstjes. Lekker met

Lekker met
6

Groene salade van komkommer- of courgettelinten, met een snelle dressing van fijngehakte ui, olijfolie en citroensap

Venkelzaadworst over?

Maak er bruschetta mee. Rooster wat brood. Meng crème fraîche met zout, peper en een geperste teen knoflook. Smeer het geroosterde brood er mee in. Snijd het worstje open en bak het worstvlees bruin. Leg dit op het brood samen met een paar zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaassnippers en wat rucola.

Bron: Marqt.

Ingredients

 400g kruimige aardappels
 200g prei
 140g Brandt & Levie
 venkelzaadworstjes
 60ml crème fraîche
 60g zongedroogde tomaatjes
 40g rucola
 40g Parmezaanse kaas
 3 takjes tijm
 1el olijfolie
 peper en zout naar smaak

Directions

1

Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en spoel die af. Doe de stukken in een pan, zet alles net onder water en voeg wat zout toe. Laat 10-13 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.

2

Snijd ondertussen de prei in ringen van 0,5cm. Bak de ringen in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Haal uit de pan en zet even apart.

3

Bak de worstjes goudbruin en zet ze even opzij.

4

Giet de aardappels af, stamp ze grof en schep de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

5

Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Voeg samen met de prei toe aan de gestampte aardappels. Schep ook de rucola door de stamppot. Garneer met wat snippers Parmezaanse kaas, blaadjes tijm en de venkelzaadworstjes. Lekker met

Lekker met
6

Groene salade van komkommer- of courgettelinten, met een snelle dressing van fijngehakte ui, olijfolie en citroensap

Italiaans stamppotje met venkelzaadworst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *