
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en spoel die af. Doe de stukken in een pan, zet alles net onder water en voeg wat zout toe. Laat 10-13 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.
Snijd ondertussen de prei in ringen van 0,5cm. Bak de ringen in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Haal uit de pan en zet even apart.
Bak de worstjes goudbruin en zet ze even opzij.
Giet de aardappels af, stamp ze grof en schep de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Voeg samen met de prei toe aan de gestampte aardappels. Schep ook de rucola door de stamppot. Garneer met wat snippers Parmezaanse kaas, blaadjes tijm en de venkelzaadworstjes. Lekker met
Groene salade van komkommer- of courgettelinten, met een snelle dressing van fijngehakte ui, olijfolie en citroensap