Hutspot met vegan boeren knakworst en pastinaak

AuteurMax Zwager

Personen2 Servings

Ingrediënten:

 500 g Aardappels
 250 g Wortels
 250 g Pastinaak
 2 st Ui
 3 st Vegan boeren knakworst

Zelf toevoegen: 

Allergenen: 

Bereidingswijze:

1

Breng een grote pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Schil of schrap de wortels en pastinaak en snijd klein. Pel de ui en snijd in halve ringen.

2

Kook de aardappels, wortels, pastinaak en de helft van de uien in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang een deel van het kookvocht op).

3

Snijd de vegan knakworsten in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vegan knakworstjes in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg ook de overgebleven uien toe en bak totdat deze bruin en zacht zijn.

4

Stamp de aardappels, wortels, pastinaak en uien goed door elkaar en voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een smeuïge puree krijgt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de hutspot met de vegan boeren knakworst en gebakken uien.

5

Maal van oud brood, knoflook en verse kruiden een kruidenpaneermeel. Druppel een beetje olijfolie extra vierge erover. Verdeel dit over de hutspot en zet nog eens 10 minuten in de oven op 180 °C voor een krokante bovenlaag.

Bron: EkoMenu.

Ingredients

 500 g Aardappels
 250 g Wortels
 250 g Pastinaak
 2 st Ui
 3 st Vegan boeren knakworst

Directions

1

Breng een grote pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Schil of schrap de wortels en pastinaak en snijd klein. Pel de ui en snijd in halve ringen.

2

Kook de aardappels, wortels, pastinaak en de helft van de uien in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang een deel van het kookvocht op).

3

Snijd de vegan knakworsten in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vegan knakworstjes in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg ook de overgebleven uien toe en bak totdat deze bruin en zacht zijn.

4

Stamp de aardappels, wortels, pastinaak en uien goed door elkaar en voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een smeuïge puree krijgt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de hutspot met de vegan boeren knakworst en gebakken uien.

5

Maal van oud brood, knoflook en verse kruiden een kruidenpaneermeel. Druppel een beetje olijfolie extra vierge erover. Verdeel dit over de hutspot en zet nog eens 10 minuten in de oven op 180 °C voor een krokante bovenlaag.

Hutspot met vegan boeren knakworst en pastinaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *