Print Options:

Hutspot met vegan boeren knakworst en pastinaak

Personen2 Servings

 500 g Aardappels
 250 g Wortels
 250 g Pastinaak
 2 st Ui
 3 st Vegan boeren knakworst
1

Breng een grote pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Schil of schrap de wortels en pastinaak en snijd klein. Pel de ui en snijd in halve ringen.

2

Kook de aardappels, wortels, pastinaak en de helft van de uien in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang een deel van het kookvocht op).

3

Snijd de vegan knakworsten in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vegan knakworstjes in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg ook de overgebleven uien toe en bak totdat deze bruin en zacht zijn.

4

Stamp de aardappels, wortels, pastinaak en uien goed door elkaar en voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een smeuïge puree krijgt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de hutspot met de vegan boeren knakworst en gebakken uien.

5

Maal van oud brood, knoflook en verse kruiden een kruidenpaneermeel. Druppel een beetje olijfolie extra vierge erover. Verdeel dit over de hutspot en zet nog eens 10 minuten in de oven op 180 °C voor een krokante bovenlaag.

Voedingswaarden

Porties 2


Calorieën 643
% Daily Value *
Totaal vet 24g37%
Totaal koolhydraten 75g25%

Vezels 15g60%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.