Carrotcake havermoutpap

AuteurLuna de Rooij

Ontbijten met carrotcake? Wij vinden dat het kan! En je hebt al wat groente binnen voor de dag echt gaat beginnen. Recept van Allerhande.

Personen1 Serving
Tijd10 mins

Ingrediënten
 450 ml magere melk
 75 g AH Basic havermout
 200 g winterpeen
 30 g ongebrande walnoten
 1 theelepel kaneel

Bereiden
1

Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Draai het vuur uit en laat met de deksel erop 5 min. staan. Schrap ondertussen de peen en rasp fijn. Hak de noten grof.

2

Roer de geraspte peen en de kaneel door de havermout en verdeel over 2 kommen. Bestrooi met de noten.

Tip
3

Dit is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

4

Lekker met vloeibare bloemenhoning.

Voedingswaarden

Calorieën 350
% Daily Value *
Totaal vet 13g20%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 120mg5%
Totaal koolhydraten 39g13%
Vezels 7g29%
Eiwitten 16g32%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Categorie

Bron: Allerhande. 

Ingredients

Ingrediënten
 450 ml magere melk
 75 g AH Basic havermout
 200 g winterpeen
 30 g ongebrande walnoten
 1 theelepel kaneel

Directions

Bereiden
1

Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Draai het vuur uit en laat met de deksel erop 5 min. staan. Schrap ondertussen de peen en rasp fijn. Hak de noten grof.

2

Roer de geraspte peen en de kaneel door de havermout en verdeel over 2 kommen. Bestrooi met de noten.

Tip
3

Dit is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

4

Lekker met vloeibare bloemenhoning.

Carrotcake havermoutpap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *