Broccoli-pesto

AuteurLuna de Rooij

Een recept van EkoPlaza. Heerlijk met bijvoorbeeld volkoren pasta.

Personen2 Servings
Tijd20 mins

Ingrediënten
 200 ml groentebouillon
 500 g broccoli, de roosjes en de stelen
 2 eetlepels hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
 2 teentjes knoflook
 1 eetlepel peterselie, kleingesneden
 100 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra voor garnering
 1 scheut olijfolie
 Zout

Bereiden
1

Breng de bouillon aan de kook en schep er de broccolistelen in.

2

Kook ze 5 minuten, voeg dan de roosjes toe en laat ze samen met de stelen nog 4 minuten doorkoken tot ze gaar zijn.

3

Pureer de broccolistelen en de roosjes met een staafmier, samen met hazelnoten, knoflook, peterselie, het citroensap en de geraspte Parmezaanse kaas.

4

Maak indien nodig op smaak met zout en een scheut olijfolie. Garneer met de parmezaan.

Categorie,

Bron: EkoPlaza. 

Ingredients

Ingrediënten
 200 ml groentebouillon
 500 g broccoli, de roosjes en de stelen
 2 eetlepels hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
 2 teentjes knoflook
 1 eetlepel peterselie, kleingesneden
 100 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra voor garnering
 1 scheut olijfolie
 Zout

Directions

Bereiden
1

Breng de bouillon aan de kook en schep er de broccolistelen in.

2

Kook ze 5 minuten, voeg dan de roosjes toe en laat ze samen met de stelen nog 4 minuten doorkoken tot ze gaar zijn.

3

Pureer de broccolistelen en de roosjes met een staafmier, samen met hazelnoten, knoflook, peterselie, het citroensap en de geraspte Parmezaanse kaas.

4

Maak indien nodig op smaak met zout en een scheut olijfolie. Garneer met de parmezaan.

Broccoli-pesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *