Print Options:

Broccoli-pesto

Personen2 ServingsTijd20 mins

Een recept van EkoPlaza. Heerlijk met bijvoorbeeld volkoren pasta.

Ingrediƫnten
 200 ml groentebouillon
 500 g broccoli, de roosjes en de stelen
 2 eetlepels hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
 2 teentjes knoflook
 1 eetlepel peterselie, kleingesneden
 100 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra voor garnering
 1 scheut olijfolie
 Zout
Bereiden
1

Breng de bouillon aan de kook en schep er de broccolistelen in.

2

Kook ze 5 minuten, voeg dan de roosjes toe en laat ze samen met de stelen nog 4 minuten doorkoken tot ze gaar zijn.

3

Pureer de broccolistelen en de roosjes met een staafmier, samen met hazelnoten, knoflook, peterselie, het citroensap en de geraspte Parmezaanse kaas.

4

Maak indien nodig op smaak met zout en een scheut olijfolie. Garneer met de parmezaan.

Voedingswaarden

Porties 2