Graffity aubergine

AuteurLuna de Rooij

Deze prachtige graffity aubergine met pasta en mini mozzarella (recept van EkoMenu) kom je niet in elke winkel tegen. De smaak, vorm en houdbaarheid is bijna hetzelfde als die van een gewone aubergine, maar het is de paarse schil met witte strepen die de aandacht trekt. Daarnaast geeft het je gerecht een bijzonder tintje.

Personen2 Servings
Tijd25 mins

Ingrediënten
 2 st biologische Graffity aubergine
 1 st biologische ui
 2 st biologische knoflookteen
 75 g biologische mini mozzarella
 170 g biologische volkoren fusilli
 400 g biologische tomatenstukjes
 1 el bakolie
 olijfolie extra vierge naar smaak
 paprikapoeder naar smaak
 zout en peper naar smaak

Bereiden
1

Was en snijd de aubergine in kleine stukjes. Bestrooi met wat zout en zet 10-15 minuten opzij zodat het vocht eruit kan trekken. Dep daarna droog met keukenpapier.

2

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Laat de mozzarella uitlekken in een zeef.

3

Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de fusilli in 8-10 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en zet opzij.

4

Verhit intussen bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de aubergine toe en roerbak tot deze bruin en zacht wordt, dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenstukjes toe en laat nog enkele minuten zachtjes pruttelen. Verdeel op het laatst de mini mozzarella erover en laat een beetje smelten. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, wat druppels olijfolie extra vierge, zout en peper.

5

Serveer de pasta met de aubergine in de tomatensaus ernaast.

Tip
6

Ook erg lekker met basilicum.

Voedingswaarden

Porties 2


Calorieën 584
% Daily Value *
Totaal vet 14g22%
Totaal koolhydraten 88g30%
Vezels 12g48%
Eiwitten 20g40%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Categorie

Bron: EkoMenu.

Ingredients

Ingrediënten
 2 st biologische Graffity aubergine
 1 st biologische ui
 2 st biologische knoflookteen
 75 g biologische mini mozzarella
 170 g biologische volkoren fusilli
 400 g biologische tomatenstukjes
 1 el bakolie
 olijfolie extra vierge naar smaak
 paprikapoeder naar smaak
 zout en peper naar smaak

Directions

Bereiden
1

Was en snijd de aubergine in kleine stukjes. Bestrooi met wat zout en zet 10-15 minuten opzij zodat het vocht eruit kan trekken. Dep daarna droog met keukenpapier.

2

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Laat de mozzarella uitlekken in een zeef.

3

Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de fusilli in 8-10 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en zet opzij.

4

Verhit intussen bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de aubergine toe en roerbak tot deze bruin en zacht wordt, dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenstukjes toe en laat nog enkele minuten zachtjes pruttelen. Verdeel op het laatst de mini mozzarella erover en laat een beetje smelten. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, wat druppels olijfolie extra vierge, zout en peper.

5

Serveer de pasta met de aubergine in de tomatensaus ernaast.

Tip
6

Ook erg lekker met basilicum.

Graffity aubergine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *