Salade van babybieten en zalm

AuteurLuna de Rooij

Een voorgerecht of lunch, heerlijk fris! Een recept van EkoPlaza.

Personen4 Servings
Tijd40 mins

Ingrediënten
 100 g quinoa
 zout en peper
 scheutje olijfolie
 4 tomaten, in plakken van ca. 1/2 cm gesneden
 3 hardgekookte eieren, gepeld en grof gehakt
 3 eetlepels avocado-olie
 2 eetlepels condimento bianco (witte balsamico)
 1 1/2 eetlepels kappertjes
 ca. 200 g zalmsteak
 handvol basilicumblaadjes
 200 g babybietjes kaneel nootmuskaat, in plakjes
 handje rucola

Bereiden
1

Bereid de quinoa beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en maak op smaak met wat zout en een eetlepel olijfolie.

2

Bestrijk de plakken tomaat met olijfolie en bak ze aan beide zijden kort op hoog vuur tot er een donker korstje op is ontstaan. Zet opzij.

3

Meng de gehakte eieren in een kom met de avocado-olie, witte balsamiek en de kappertjes en breng op smaak met zout en peper.

4

Verarm de zalmsteaks in de verpakking in een pan met water (60℃) zodat de smaak optimaal tot z'n recht komt.

5

Maak intussen de borden op: leg de plakken tomaat op de borden en bestrooi met basilicumblaadjes. Verdeel de quinoa er gelijkmatig over. Beleg met plakjes biet en blaadjes rucola.

6

Neem de lauwwarme zalm uit de verpakking, haal het vel eraf en verdeel in grove stukken. Leg op de salade. Schep de gehakte eieren erop en serveer meteen.

Categorie

Bron: EkoPlaza.

Ingredients

Ingrediënten
 100 g quinoa
 zout en peper
 scheutje olijfolie
 4 tomaten, in plakken van ca. 1/2 cm gesneden
 3 hardgekookte eieren, gepeld en grof gehakt
 3 eetlepels avocado-olie
 2 eetlepels condimento bianco (witte balsamico)
 1 1/2 eetlepels kappertjes
 ca. 200 g zalmsteak
 handvol basilicumblaadjes
 200 g babybietjes kaneel nootmuskaat, in plakjes
 handje rucola

Directions

Bereiden
1

Bereid de quinoa beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en maak op smaak met wat zout en een eetlepel olijfolie.

2

Bestrijk de plakken tomaat met olijfolie en bak ze aan beide zijden kort op hoog vuur tot er een donker korstje op is ontstaan. Zet opzij.

3

Meng de gehakte eieren in een kom met de avocado-olie, witte balsamiek en de kappertjes en breng op smaak met zout en peper.

4

Verarm de zalmsteaks in de verpakking in een pan met water (60℃) zodat de smaak optimaal tot z'n recht komt.

5

Maak intussen de borden op: leg de plakken tomaat op de borden en bestrooi met basilicumblaadjes. Verdeel de quinoa er gelijkmatig over. Beleg met plakjes biet en blaadjes rucola.

6

Neem de lauwwarme zalm uit de verpakking, haal het vel eraf en verdeel in grove stukken. Leg op de salade. Schep de gehakte eieren erop en serveer meteen.

Salade van babybieten en zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *