Print Options:

Salade van babybieten en zalm

Personen4 ServingsTijd40 mins

Een voorgerecht of lunch, heerlijk fris! Een recept van EkoPlaza.

Ingrediënten
 100 g quinoa
 zout en peper
 scheutje olijfolie
 4 tomaten, in plakken van ca. 1/2 cm gesneden
 3 hardgekookte eieren, gepeld en grof gehakt
 3 eetlepels avocado-olie
 2 eetlepels condimento bianco (witte balsamico)
 1 1/2 eetlepels kappertjes
 ca. 200 g zalmsteak
 handvol basilicumblaadjes
 200 g babybietjes kaneel nootmuskaat, in plakjes
 handje rucola
Bereiden
1

Bereid de quinoa beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en maak op smaak met wat zout en een eetlepel olijfolie.

2

Bestrijk de plakken tomaat met olijfolie en bak ze aan beide zijden kort op hoog vuur tot er een donker korstje op is ontstaan. Zet opzij.

3

Meng de gehakte eieren in een kom met de avocado-olie, witte balsamiek en de kappertjes en breng op smaak met zout en peper.

4

Verarm de zalmsteaks in de verpakking in een pan met water (60℃) zodat de smaak optimaal tot z'n recht komt.

5

Maak intussen de borden op: leg de plakken tomaat op de borden en bestrooi met basilicumblaadjes. Verdeel de quinoa er gelijkmatig over. Beleg met plakjes biet en blaadjes rucola.

6

Neem de lauwwarme zalm uit de verpakking, haal het vel eraf en verdeel in grove stukken. Leg op de salade. Schep de gehakte eieren erop en serveer meteen.

Voedingswaarden

Porties 4