Kipgehaktballetjes met yoghurt-komkommerdip

AuteurLuna de Rooij

Een verfrissende dip voor bij de gehaktballetjes. Recept van EkoPlaza.

Personen4 Servings
Tijd30 mins

Ingrediënten
 400 g kipfilet
 3 eetlepels Thaise zoete sojasaus
 1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
 2 eetlepels olijfolie
 1/4 komkommer, geschild
 100 ml volle yoghurt
 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
 zout en peper

Bereiden
1

Hak in een keukenmachine de kipfilets tot een gehakt.

2

Voeg de sojasaus, rode peper en wat zout en peper toe.

3

Draai van het gehakt kleine balletjes.

4

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes goudbruin.

5

Rasp de komkommer en meng de rasp door de yoghurt. Meng er vervolgens ook de bieslook door. Breng de dip op smaak met zout en peper.

6

Serveer de dip apart bij de gehaktballetjes.

Categorie

Bron: EkoPlaza.

Ingredients

Ingrediënten
 400 g kipfilet
 3 eetlepels Thaise zoete sojasaus
 1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
 2 eetlepels olijfolie
 1/4 komkommer, geschild
 100 ml volle yoghurt
 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
 zout en peper

Directions

Bereiden
1

Hak in een keukenmachine de kipfilets tot een gehakt.

2

Voeg de sojasaus, rode peper en wat zout en peper toe.

3

Draai van het gehakt kleine balletjes.

4

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes goudbruin.

5

Rasp de komkommer en meng de rasp door de yoghurt. Meng er vervolgens ook de bieslook door. Breng de dip op smaak met zout en peper.

6

Serveer de dip apart bij de gehaktballetjes.

Kipgehaktballetjes met yoghurt-komkommerdip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *