Hummus met kurkuma

AuteurLuna de Rooij

Een recept van EkoPlaza.

Personen4 Servings
Tijd20 mins

Ingrediënten
 1 potje kikkererwten (350 g)
 1/2 kleine citroen
 2 eetlepels olijfolie
 1 eetlepel amandelpasta
 1 theelepel ahornsiroop
 1 knoflookteen
 1 theelepel kurkumapoeder
 1 theelepel paprikapoeder
 zeezout en peper

Bereiden
1

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af met warm water.

2

Doe de kikkererwten, alle overige ingrediënten en 10 eetlepels water in een keukenmachine. Laat deze draaien tot er een romige hummus is ontstaan. Voeg eventueel extra olijfolie of water toe als de hummus te dik blijft. Proef en breng eventueel op smaak met meer peper, zeezout en/of citroen.

3

Decoreer de hummus met granaatappelpitjes en serveer bijvoorbeeld met (rauwe) groenten, crackers of bij een salade.

Tip
4

Voeg granaatappelpitjes toe als garnering. Heerlijk als dip voor rauwe groente, crackers of kikkererwtenchips.

Categorie

Bron: EkoPlaza. 

Ingredients

Ingrediënten
 1 potje kikkererwten (350 g)
 1/2 kleine citroen
 2 eetlepels olijfolie
 1 eetlepel amandelpasta
 1 theelepel ahornsiroop
 1 knoflookteen
 1 theelepel kurkumapoeder
 1 theelepel paprikapoeder
 zeezout en peper

Directions

Bereiden
1

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af met warm water.

2

Doe de kikkererwten, alle overige ingrediënten en 10 eetlepels water in een keukenmachine. Laat deze draaien tot er een romige hummus is ontstaan. Voeg eventueel extra olijfolie of water toe als de hummus te dik blijft. Proef en breng eventueel op smaak met meer peper, zeezout en/of citroen.

3

Decoreer de hummus met granaatappelpitjes en serveer bijvoorbeeld met (rauwe) groenten, crackers of bij een salade.

Tip
4

Voeg granaatappelpitjes toe als garnering. Heerlijk als dip voor rauwe groente, crackers of kikkererwtenchips.

Hummus met kurkuma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *