Print Options:

Hummus met kurkuma

Personen4 ServingsTijd20 mins

Een recept van EkoPlaza.

Ingrediƫnten
 1 potje kikkererwten (350 g)
 1/2 kleine citroen
 2 eetlepels olijfolie
 1 eetlepel amandelpasta
 1 theelepel ahornsiroop
 1 knoflookteen
 1 theelepel kurkumapoeder
 1 theelepel paprikapoeder
 zeezout en peper
Bereiden
1

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af met warm water.

2

Doe de kikkererwten, alle overige ingrediƫnten en 10 eetlepels water in een keukenmachine. Laat deze draaien tot er een romige hummus is ontstaan. Voeg eventueel extra olijfolie of water toe als de hummus te dik blijft. Proef en breng eventueel op smaak met meer peper, zeezout en/of citroen.

3

Decoreer de hummus met granaatappelpitjes en serveer bijvoorbeeld met (rauwe) groenten, crackers of bij een salade.

Tip
4

Voeg granaatappelpitjes toe als garnering. Heerlijk als dip voor rauwe groente, crackers of kikkererwtenchips.

Voedingswaarden

Porties 4