Archieven: Recepten

Harissaboontjes met zoete aardappels

Verrassend snijbonen recept van Ekomenu. De snijbonen geven we extra pit door gebruik te maken van harissa kruiden. Harissa is een pittig kruidenmengsel van pepers, komijn, knoflook en paprika, dus proef tussentijds goed wanneer je de harissa kruiden toevoegt.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading
 

Koolhydraatarme lasagne

Een heerlijk koolhydraatarm recept van Ekomenu. Witte koolbladeren worden als vervanger gebruikt voor de lasagnebladen. Witte kool is een heerlijke, veelzijdige groente. Vanwege de neutrale smaak kun je er eindeloos mee variëren. Van de overgebleven witte kool kun je een heerlijke koolsla maken. Of gebruik de bladeren eens als wrap om eten in te serveren.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading
 

Koolhydraatarme Mexicaanse bowl

Een heerlijk zomers gerecht van Ekomenu: een Mexicaanse bowl. Dit gerecht kun je prachtig opmaken, wanneer je daar zin in hebt. Houd alle ingrediënten van elkaar gescheiden en leg in groepjes neer in je kom. Zo wordt het een kleurrijk geheel! Heb je daar geen zin in? Hussel dan alles door elkaar, even lekker!

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading