Print Options:

Zalmslaatje

Personen6 ServingsTijd25 mins

Ingrediënten
 500 g vastkokende aardappelen
 420 g roze zalm in blik
 1 kleine rode ui
 8 augurken
 1 rode paprika
 3 eetlepels zilveruitjes
 4 eetlepels mayonaise
 1 eetlepel crème fraiche
 1 theelepel ketchup
 6 takjes verse peterselie
 1 theelepel paprikapoeder
Bereiden
1

Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Laat de zalm uitlekken, haal de zalm los met een vork en verwijder eventueel vel en graten. Snipper de ui en snijd de augurk in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.

2

Voeg de zalm samen met de augurken, paprika, ui en de zilveruitjes toe aan de aardappelblokjes en meng goed. Meng de mayonaise, crème fraîche, ketchup en de mosterd. Breng op smaak met peper.

3

Schep door de zalmsalade. Snijd de peterselie fijn. Schep met een ijsbolletjestang 1 bol salade op elk bord, strooi er paprikapoeder over en garneer met peterselie.

Tip
4

Je kunt het slaatje 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Garneer voor serveren met het paprikapoeder en peterselie.

Voedingswaarden

Porties 6


Calorieën 235
% Daily Value *
Totaal vet 10g16%

Verzadigd vet 0g
Totaal koolhydraten 19g7%
Eiwitten 17g34%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.