Zalm met spinazie en papillotte

AuteurLuna de Rooij

Personen4 Servings
Prep Time20 minsCook Time15 minsTijd35 mins

Ingrediënten
 1 teen knoflook
 3 ansjovisfilets in olie in blik (à 46 g)
 6 eetlepels traditionele olijfolie
 300 g verse bladspinazie
 500 g verse zalmfilets
 1 citroen
 10 g verse platte peterselie (bakje à 20 g)
 30 g ongebrande walnoten

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de knoflook in plakjes. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ansjovis 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met peper en zout. Druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie kleiner.

3

Snijd de zalmfilet in gelijke stukken. Bestrooi met peper en zout.

4

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Hak de walnoten fijn. Meng de peterselie met de walnoten en de rasp. Wentel de zalm door dit mengsel.

5

Neem een vel aluminiumfolie van ca. 30 cm lengte en bestrijk het midden met wat olie. Verdeel ¼ van de spinazie erover. Leg er een stuk zalm op en besprenkel met nog wat olie. Vouw de folie dicht. Maak zo ook pakketjes van de rest. Bak ca. 15 min. in de oven. Maak open aan tafel.

Voedingswaarden

Porties 4


Calorieën 530
% Daily Value *
Totaal vet 43g67%
Verzadigd vet 7g35%
Sodium 320mg14%
Totaal koolhydraten 3g1%
Vezels 2g8%
Eiwitten 31g62%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Categorie

Bron: Allerhande.

Ingredients

Ingrediënten
 1 teen knoflook
 3 ansjovisfilets in olie in blik (à 46 g)
 6 eetlepels traditionele olijfolie
 300 g verse bladspinazie
 500 g verse zalmfilets
 1 citroen
 10 g verse platte peterselie (bakje à 20 g)
 30 g ongebrande walnoten

Directions

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de knoflook in plakjes. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ansjovis 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met peper en zout. Druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie kleiner.

3

Snijd de zalmfilet in gelijke stukken. Bestrooi met peper en zout.

4

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Hak de walnoten fijn. Meng de peterselie met de walnoten en de rasp. Wentel de zalm door dit mengsel.

5

Neem een vel aluminiumfolie van ca. 30 cm lengte en bestrijk het midden met wat olie. Verdeel ¼ van de spinazie erover. Leg er een stuk zalm op en besprenkel met nog wat olie. Vouw de folie dicht. Maak zo ook pakketjes van de rest. Bak ca. 15 min. in de oven. Maak open aan tafel.

Zalm met spinazie en papillotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *