Vandaag op het menu een lekkere preistamppot met duurzaam gevangen wilde zalm. Zalm is niet alleen erg lekker, maar ook goed voor je hart en bloedvaten. Wist je dat als je twee keer per week vette vis (zoals zalm) eet, de kans op een herseninfarct met 40% is verminderd?

Ingrediënten:
Allergenen: mosterd, vis
Bereidingswijze:
Breng water aan de kook voor de aardappels. Was (of schil) de aardappels en snijd in kleine stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
Was de prei in een vergiet en kook 10 minuten met de aardappels mee. Giet daarna het water af en vang het kookvocht op.
Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de zalm gaar in circa 5 minuten. Bak de zalm eerst op de huid en draai daarna voorzichtig om.
Stamp de aardappels en prei goed door elkaar en schenk wat kookvocht erbij. Breng op smaak met mosterd, zout en peper.
Serveer de preistamppot met de zalm ernaast.
Dit gerecht is ook erg lekker met kappertjes erbij.
Bron: EkoMenu.
Ingredients
Directions
Breng water aan de kook voor de aardappels. Was (of schil) de aardappels en snijd in kleine stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
Was de prei in een vergiet en kook 10 minuten met de aardappels mee. Giet daarna het water af en vang het kookvocht op.
Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de zalm gaar in circa 5 minuten. Bak de zalm eerst op de huid en draai daarna voorzichtig om.
Stamp de aardappels en prei goed door elkaar en schenk wat kookvocht erbij. Breng op smaak met mosterd, zout en peper.
Serveer de preistamppot met de zalm ernaast.
Dit gerecht is ook erg lekker met kappertjes erbij.
