Groenten uit de oven hebben eigenlijk niet meer nodig dan olie en kruiden.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal van de kruiden de blaadjes van de oregano, salie en tijm en naaldjes van de rozemarijn. Maal ze met de knoflook, olijfolie, het zout en de versgemalen peper tot een glad mengsel in het bakje van de staafmixer.
Snijd de groenten in plakken van een 1⁄2 cm. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met de kruidenolie en zet afgewisseld met de courgette en tomaat rechtop in cirkels in de ovenschaal.
Laat in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar worden in de oven. Dek na 30 min. af met aluminiumfolie.
Probeer een gelijk aantal plakken van elke soort groente te gebruiken; zorg ervoor dat de plakken in verband met de gaartijd altijd een ½ cm dik zijn.
Porties 4
- Calorieën 280
- % Daily Value *
- Totaal vet 23g36%
- Verzadigd vet 3g15%
- Sodium 200mg9%
- Totaal koolhydraten 12g4%
- Vezels 5g20%
- Eiwitten 4g8%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Bron: Allerhande.
Ingredients
Directions
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal van de kruiden de blaadjes van de oregano, salie en tijm en naaldjes van de rozemarijn. Maal ze met de knoflook, olijfolie, het zout en de versgemalen peper tot een glad mengsel in het bakje van de staafmixer.
Snijd de groenten in plakken van een 1⁄2 cm. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met de kruidenolie en zet afgewisseld met de courgette en tomaat rechtop in cirkels in de ovenschaal.
Laat in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar worden in de oven. Dek na 30 min. af met aluminiumfolie.
Probeer een gelijk aantal plakken van elke soort groente te gebruiken; zorg ervoor dat de plakken in verband met de gaartijd altijd een ½ cm dik zijn.
