Tempeh met mango en Komkommer

AuteurMax Zwager

Vandaag een heerlijk gerecht met tempeh en mango op het menu! Het vruchtvlees van mango is sappig, zacht en zoet van smaak. Een bijzondere vrucht die verrassend lekker is in een hartig gerecht.

Personen2 Servings
Tijd25 mins

Ingrediënten:

 130 g Volkoren basmatirijst
 150 g Tempeh
 2 st Rode ui
 1 st Komkommer
 0.5 st Mango
 135 g Taugé
 25 g Cashewnoten

Zelf toevoegen: chilivlokken, verse koriander

Allergenen: noten, soja, koriander

Bereidingswijze:

1

Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.

2

Snijd de tempeh klein en marineer in chilisaus (en eventueel wat tamari- of sojasaus). Pel en snijd de ui in halve ringen. Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees met een lepel eruit. Snijd de komkommer vervolgens in dunne reepjes.

3

Schil de mango en snijd in blokjes. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de tempeh 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met chilivlokken, zout en peper. Bak de ui, mango en komkommerstukken 1-2 minuten met de tempeh mee.

4

Breng water aan de kook voor de taugé. Blancheer de taugé door kokend water erover te gieten. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Voeg op het laatst de taugé toe aan de pan en wok kort mee.

5

Heb je een glutenallergie? Spoel de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Serveer de tempeh met de mango, volkoren basmatirijst, cashewnoten, verse koriander en een beetje sweet chilisaus.

Bron: EkoMenu.

Ingredients

 130 g Volkoren basmatirijst
 150 g Tempeh
 2 st Rode ui
 1 st Komkommer
 0.5 st Mango
 135 g Taugé
 25 g Cashewnoten

Directions

1

Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.

2

Snijd de tempeh klein en marineer in chilisaus (en eventueel wat tamari- of sojasaus). Pel en snijd de ui in halve ringen. Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees met een lepel eruit. Snijd de komkommer vervolgens in dunne reepjes.

3

Schil de mango en snijd in blokjes. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de tempeh 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met chilivlokken, zout en peper. Bak de ui, mango en komkommerstukken 1-2 minuten met de tempeh mee.

4

Breng water aan de kook voor de taugé. Blancheer de taugé door kokend water erover te gieten. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Voeg op het laatst de taugé toe aan de pan en wok kort mee.

5

Heb je een glutenallergie? Spoel de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Serveer de tempeh met de mango, volkoren basmatirijst, cashewnoten, verse koriander en een beetje sweet chilisaus.

Tempeh met mango en Komkommer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *