Stoofpot ‘Jagerskip’ met Spekblokjes, Champignons en Rijst

AuteurMax Zwager

Vandaag een special recept van onze Belgische chef Frank Fol, ook wel ‘De Groentekok’. Als culinaire trendsetter weet hij als geen ander hóe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl.

Personen2 Servings
Tijd30 mins

Ingrediënten:

 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
 250 g Champignons
 1 st Ui
 2 st Knoflookteen
 250 g Wortels
 200 g Kipdijbeenfilet, blokjes
 50 g Spekreepjes
 250 g Tomatenblokjes
 5 g Verse dragon
 130 g Volkoren basmatirijst

Allergenen: mais, kippenvlees, varkensvlees

Bereidingswijze:

1

Breng het water met het groentebouillontablet aan de kook.

2

Veeg de champignons schoon en snijd in schijfjes of in kwartjes. Pel de ui en knoflook en versnipper in kleine stukjes. Was de wortels en snijd in kleine plakjes.

3

Verwarm bakolie in een stoofpot. Bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Voeg de spekjes, ui en knoflook toe en laat meebakken. Kruid met wat zeezout en peper uit de molen. Bestrooi met meel. Voeg de bouillon en wortels toe en breng tot het kookpunt. Doe hierbij de tomatenblokjes en laat 5 minuten doorkoken. Zet het vuur lager en voeg de champignons toe en enkele fijngesneden dragonblaadjes. Plaats het deksel op de pot en laat nog 20 minuten zachtjes sudderen.

4

Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef af onder de kraan. Neem een steelpan en voeg de volkoren basmatirijst toe met een ruime hoeveelheid water. Plaats de deksel op de steelpan. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Gaar de rijst in 12 minuten en giet daarna het water af. Neem vervolgens van het vuur en zet aan de kant, laat de rijst verder zwellen.

5

Serveer de rijst met de stoofpot en strooi wat gehakte dragon eroverheen.

Tip
6

Ook lekker met zoete aardappel in plaats van rijst.

Bron: EkoMenu.

Ingredients

 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
 250 g Champignons
 1 st Ui
 2 st Knoflookteen
 250 g Wortels
 200 g Kipdijbeenfilet, blokjes
 50 g Spekreepjes
 250 g Tomatenblokjes
 5 g Verse dragon
 130 g Volkoren basmatirijst

Directions

1

Breng het water met het groentebouillontablet aan de kook.

2

Veeg de champignons schoon en snijd in schijfjes of in kwartjes. Pel de ui en knoflook en versnipper in kleine stukjes. Was de wortels en snijd in kleine plakjes.

3

Verwarm bakolie in een stoofpot. Bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Voeg de spekjes, ui en knoflook toe en laat meebakken. Kruid met wat zeezout en peper uit de molen. Bestrooi met meel. Voeg de bouillon en wortels toe en breng tot het kookpunt. Doe hierbij de tomatenblokjes en laat 5 minuten doorkoken. Zet het vuur lager en voeg de champignons toe en enkele fijngesneden dragonblaadjes. Plaats het deksel op de pot en laat nog 20 minuten zachtjes sudderen.

4

Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef af onder de kraan. Neem een steelpan en voeg de volkoren basmatirijst toe met een ruime hoeveelheid water. Plaats de deksel op de steelpan. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Gaar de rijst in 12 minuten en giet daarna het water af. Neem vervolgens van het vuur en zet aan de kant, laat de rijst verder zwellen.

5

Serveer de rijst met de stoofpot en strooi wat gehakte dragon eroverheen.

Tip
6

Ook lekker met zoete aardappel in plaats van rijst.

Stoofpot ‘Jagerskip’ met Spekblokjes, Champignons en Rijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *