Vegetarische empenada's van Marleen Kookt.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pers 1 knoflookteen en bak (zacht) samen met de rode ui in een pannetje. Voeg vervolgens de oregano, zout&peper, cayennepeper, tomatenpuree en tomaten toe. Laat nog even zachtjes stoven.
Rooster de courgette, aubergine, rode paprika met wat zout, peper en scheutje (knoflook)olie op 180 graden beetgaar in de oven.
Zet ondertussen koud water op met de aardappelblokjes en laat 15 min koken totdat ze gaar zijn.
Hak de olijven, zongedroogde tomaatjes, kappertjes, peterselie, 1 knoflookteen, citroensap en olijfolie fijn in een keukenmachine.
Meng vervolgens de pisto, groenten uit de oven en de tapenade met elkaar.
Snijd rondjes van 8 plakjes bladerdeeg.
Leg op 1 helft van het rondje bladerdeeg 90-100 g vulling, bestrijk de rand met wat eigeel zodat deze makkelijk dicht blijft plakken, vouw goed dicht en druk aan met je vingers of een vork.
Bak de empenada's op 200 graden 15 minuten af in de oven.
Bron: MarleenKookt.
Ingredients
Directions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pers 1 knoflookteen en bak (zacht) samen met de rode ui in een pannetje. Voeg vervolgens de oregano, zout&peper, cayennepeper, tomatenpuree en tomaten toe. Laat nog even zachtjes stoven.
Rooster de courgette, aubergine, rode paprika met wat zout, peper en scheutje (knoflook)olie op 180 graden beetgaar in de oven.
Zet ondertussen koud water op met de aardappelblokjes en laat 15 min koken totdat ze gaar zijn.
Hak de olijven, zongedroogde tomaatjes, kappertjes, peterselie, 1 knoflookteen, citroensap en olijfolie fijn in een keukenmachine.
Meng vervolgens de pisto, groenten uit de oven en de tapenade met elkaar.
Snijd rondjes van 8 plakjes bladerdeeg.
Leg op 1 helft van het rondje bladerdeeg 90-100 g vulling, bestrijk de rand met wat eigeel zodat deze makkelijk dicht blijft plakken, vouw goed dicht en druk aan met je vingers of een vork.
Bak de empenada's op 200 graden 15 minuten af in de oven.
