Risotto van Pompoen met Schartong, Ham, Sinaasappel en Spruitjes

AuteurMax Zwager

De souka burger is een vegetarische burger van La vie est belle. Een combinatie van gemengde vegetarisch gestremde kaassoorten, groentebouillon, paddenstoel, havervlokken, kruiden en een knapperige sesam bovenlaag maakt dit een heerlijke vleesvervanger. Vandaag serveren we de burger met een pompoenrisotto en veldsla.

Personen2 Servings
Tijd35 mins

Ingrediënten:

 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
 2 st Ui
 2 st Knoflookteen
 130 g Risottorijst
 400 g Butternut pompoen, gesneden
 2 st Souka burger
 75 g Veldsla

Allergenen: tarwe, gluten, lactose, melk, ei, selderij, sesam, mais

Bereidingswijze:

1

Breng het water aan de kook en bereid de groentebouillon. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Verwarm bakolie in een braadpan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten.

2

Bak de risotto 2 minuten mee. Voeg de groentebouillon toe aan de pan totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.

3

Doe halverwege de pompoenblokjes bij de risotto en kook 10-15 minuten mee.

4

Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de souka burgers 5-10 minuten op een laag vuur.

5

Was de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Meng de veldsla de laatste minuut door de pompoenrisotto. Breng eventueel verder op smaak met peper. Heerlijk met de souka burger ernaast.

Tip
6

Je kunt de pompoenblokjes ook in de oven roosteren en daarna door de risotto scheppen. Zo krijgt de pompoen een intensere smaak.

Categorie

Bron: EkoMenu.

Ingredients

 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
 2 st Ui
 2 st Knoflookteen
 130 g Risottorijst
 400 g Butternut pompoen, gesneden
 2 st Souka burger
 75 g Veldsla

Directions

1

Breng het water aan de kook en bereid de groentebouillon. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Verwarm bakolie in een braadpan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten.

2

Bak de risotto 2 minuten mee. Voeg de groentebouillon toe aan de pan totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.

3

Doe halverwege de pompoenblokjes bij de risotto en kook 10-15 minuten mee.

4

Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de souka burgers 5-10 minuten op een laag vuur.

5

Was de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Meng de veldsla de laatste minuut door de pompoenrisotto. Breng eventueel verder op smaak met peper. Heerlijk met de souka burger ernaast.

Tip
6

Je kunt de pompoenblokjes ook in de oven roosteren en daarna door de risotto scheppen. Zo krijgt de pompoen een intensere smaak.

Risotto van Pompoen met Schartong, Ham, Sinaasappel en Spruitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *