Pompoensalade

AuteurLuna de Rooij

Het zoete van geroosterde pompoen, het knapperige van de pitjes en het zurige van de balsamico: een salade met pit! Een recept van Allerhande.

Personen8 Servings
Prep Time15 minsCook Time30 minsTijd45 mins

Ingrediënten
 1 verse pompoen
 5 eetlepels olijfolie extra vierge
 1 rode ui
 8 semi zongedroogde tomaten (bakje à 100 g)
 75 g rucola
 1 eetlepel pompoenpitten (bakje 100 g)
 2 eetlepels balsamicoazijn

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten.

2

Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min. bruin en gaar.

3

Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de pompoen en rucola op een schaal. Schep voorzichtig de ui, tomaat en pompoenpitten erdoor.

4

Besprenkel met balsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip
5

Je kunt de pompoen 4 uur van tevoren roosteren. Leg de afgekoelde parten op de salade.

6

Je kunt de rest van de pompoenpitten gebruiken door muesli.

Voedingswaarden

Porties 8


Calorieën 110
% Daily Value *
Totaal vet 9g14%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 60mg3%
Totaal koolhydraten 5g2%
Vezels 2g8%
Eiwitten 2g4%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Categorie,

Bron: Allerhande.

Ingredients

Ingrediënten
 1 verse pompoen
 5 eetlepels olijfolie extra vierge
 1 rode ui
 8 semi zongedroogde tomaten (bakje à 100 g)
 75 g rucola
 1 eetlepel pompoenpitten (bakje 100 g)
 2 eetlepels balsamicoazijn

Directions

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten.

2

Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min. bruin en gaar.

3

Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de pompoen en rucola op een schaal. Schep voorzichtig de ui, tomaat en pompoenpitten erdoor.

4

Besprenkel met balsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip
5

Je kunt de pompoen 4 uur van tevoren roosteren. Leg de afgekoelde parten op de salade.

6

Je kunt de rest van de pompoenpitten gebruiken door muesli.

Pompoensalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *