Notenbroccoli

AuteurLuna de Rooij

Personen4 Servings
Tijd10 mins

Ingrediënten
 600 g broccoli
 50 g hazelnoten (bakje 95 g), grofgehakt
 1 eetlepel sesamzaad
 2 eetlepels Japanse sojasaus

Bereiden
1

Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de steel met een dunschiller en snijd deze in plakjes.

2

Kook de broccoli in weinig water zonder zout in 4 min. beetgaar.

3

Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten lichtbruin en doe ze op een bord.

4

Rooster in dezelfde koekenpan het sesamzaad en voeg toe aan de hazelnoten.

5

Giet de broccoli af en laat uitlekken. Verdeel de broccoli over een platte schaal en besprenkel met de sojasaus.

6

Strooi de hazelnoten en het sesamzaad erover en breng op smaak met peper.

Voedingswaarden

Porties 4


Calorieën 125
% Daily Value *
Totaal vet 9g14%
Totaal koolhydraten 5g2%
Eiwitten 6g12%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Categorie,

Bron: Allerhande.

Ingredients

Ingrediënten
 600 g broccoli
 50 g hazelnoten (bakje 95 g), grofgehakt
 1 eetlepel sesamzaad
 2 eetlepels Japanse sojasaus

Directions

Bereiden
1

Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de steel met een dunschiller en snijd deze in plakjes.

2

Kook de broccoli in weinig water zonder zout in 4 min. beetgaar.

3

Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten lichtbruin en doe ze op een bord.

4

Rooster in dezelfde koekenpan het sesamzaad en voeg toe aan de hazelnoten.

5

Giet de broccoli af en laat uitlekken. Verdeel de broccoli over een platte schaal en besprenkel met de sojasaus.

6

Strooi de hazelnoten en het sesamzaad erover en breng op smaak met peper.

Notenbroccoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *