Mexicaanse soep

AuteurLuna de Rooij

Deze soep is een recept van Ekomenu en is lekker gevuld en smaakt typisch Mexicaans. Denk aan mais, cajunkruiden, bonen en tomaten! Deze vegetarische en koolhydraatarme soep is een goed alternatief voor koolhydraatrijke taco’s. Tip: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal. In samenwerking met 'De Hippe Vegetariër’.

Dit gerecht is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en hypertensie.

Personen2 Servings
Tijd30 mins

Ingrediënten
 1 stuk Biologische uit
 1 stuk Biologische knoflookteen
 200 g Biologische sperziebonen
 2 stuks Biologische romatomaat
 2 theelepels Biologische cajunkruiden
 200 g Biologische kidneybonen
 200 g Biologische mais
 1 stuk Biologische avocado
 0.5 stuk Biologische limoen
 25 g Biologische zadenmix
 1 eetlepel Bakolie
 600 ml water
 Zout en (chili)peper naar smaak

Bereiden
1

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de sperziebonen, snijd de puntjes eraf en halveer ze. Was de tomaat en snijd klein.

2

Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui en knoflook glazig. Doe de tomaat, sperziebonen en het water erbij en breng op smaak met cajunkruiden.

3

Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan en doe bij de pan. Breng op smaak met zout en (chili)peper.

4

Doe een deksel op de pan en kook 15 minuten op een middelhoog vuur totdat de ingrediënten een geheel vormen.

5

Snijd intussen de avocado doormidden, verwijder de schil en de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.

6

Serveer de Mexicaanse soep in mooie borden. Heb je een glutenallergie? Spoel de zademix af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Garneer de soep met limoensap, avocado en zadenmix.

Tip
7

Heb je avocado over? Bewaar deze samen met de pit en een beetje limoensap in een luchtdichte verpakking. Zo wordt hij niet bruin.

Voedingswaarden

Porties 2


Calorieën 548
% Daily Value *
Totaal vet 36g56%
Verzadigd vet 4g20%
Totaal koolhydraten 32g11%
Sugars 11g
Eiwitten 15g30%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Bron: Ekomenu.

Ingredients

Ingrediënten
 1 stuk Biologische uit
 1 stuk Biologische knoflookteen
 200 g Biologische sperziebonen
 2 stuks Biologische romatomaat
 2 theelepels Biologische cajunkruiden
 200 g Biologische kidneybonen
 200 g Biologische mais
 1 stuk Biologische avocado
 0.5 stuk Biologische limoen
 25 g Biologische zadenmix
 1 eetlepel Bakolie
 600 ml water
 Zout en (chili)peper naar smaak

Directions

Bereiden
1

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de sperziebonen, snijd de puntjes eraf en halveer ze. Was de tomaat en snijd klein.

2

Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui en knoflook glazig. Doe de tomaat, sperziebonen en het water erbij en breng op smaak met cajunkruiden.

3

Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan en doe bij de pan. Breng op smaak met zout en (chili)peper.

4

Doe een deksel op de pan en kook 15 minuten op een middelhoog vuur totdat de ingrediënten een geheel vormen.

5

Snijd intussen de avocado doormidden, verwijder de schil en de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.

6

Serveer de Mexicaanse soep in mooie borden. Heb je een glutenallergie? Spoel de zademix af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Garneer de soep met limoensap, avocado en zadenmix.

Tip
7

Heb je avocado over? Bewaar deze samen met de pit en een beetje limoensap in een luchtdichte verpakking. Zo wordt hij niet bruin.

Mexicaanse soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *