Koolhydraatarme Mexicaanse bowl

AuteurLuna de Rooij

Een heerlijk zomers gerecht van Ekomenu: een Mexicaanse bowl. Dit gerecht kun je prachtig opmaken, wanneer je daar zin in hebt. Houd alle ingrediënten van elkaar gescheiden en leg in groepjes neer in je kom. Zo wordt het een kleurrijk geheel! Heb je daar geen zin in? Hussel dan alles door elkaar, even lekker!

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Personen2 Servings
Tijd20 mins

Ingrediënten
 1 stuk Biologische maiskolf
 2 stuks Biologische rode ui
 2 stuks Biologische knoflookteen
 400 g Biologische zwarte bonen
 200 g Biologische rundergehakt
 2 stuks Biologische romatomaten
 0.5 stuk Biologische avocado
 Biologische Cajunkruiden naar smaak
 1 eetlepel Bakolie
 Zout en peper naar smaak

Bereiden
1

Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf. Halveer de maiskolf met een scherp mes en kook in circa 15 minuten gaar (als de kleur van de korrel donkergeel is, is de mais gaar). Voeg tijdens het koken geen zout toe, want dan worden de vliesjes van de maïskorrels taai.

2

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Spoel de zwarte bonen af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Verhit bakolie in een koekenpan en rul het gehakt. Bak de ui, knoflook en zwarte bonen mee voor 3 minuten mee. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.

3

Snijd de maïskorrels van de maiskolf. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in reepjes of blokjes.

4

Verdeel alle ingrediënten in groepjes over de kommen. Of hussel alles door elkaar.

Tip
5

Lekker met verse koriander, Jalapeño peper en zure room!

Voedingswaarden

Porties 2


Calorieën 530
% Daily Value *
Totaal vet 34g53%
Totaal koolhydraten 27g9%
Vezels 11g44%
Eiwitten 27g54%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Bron: Ekomenu.

Ingredients

Ingrediënten
 1 stuk Biologische maiskolf
 2 stuks Biologische rode ui
 2 stuks Biologische knoflookteen
 400 g Biologische zwarte bonen
 200 g Biologische rundergehakt
 2 stuks Biologische romatomaten
 0.5 stuk Biologische avocado
 Biologische Cajunkruiden naar smaak
 1 eetlepel Bakolie
 Zout en peper naar smaak

Directions

Bereiden
1

Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf. Halveer de maiskolf met een scherp mes en kook in circa 15 minuten gaar (als de kleur van de korrel donkergeel is, is de mais gaar). Voeg tijdens het koken geen zout toe, want dan worden de vliesjes van de maïskorrels taai.

2

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Spoel de zwarte bonen af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Verhit bakolie in een koekenpan en rul het gehakt. Bak de ui, knoflook en zwarte bonen mee voor 3 minuten mee. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.

3

Snijd de maïskorrels van de maiskolf. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in reepjes of blokjes.

4

Verdeel alle ingrediënten in groepjes over de kommen. Of hussel alles door elkaar.

Tip
5

Lekker met verse koriander, Jalapeño peper en zure room!

Koolhydraatarme Mexicaanse bowl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *