Koolhydraatarme lasagne

AuteurLuna de Rooij

Een heerlijk koolhydraatarm recept van Ekomenu. Witte koolbladeren worden als vervanger gebruikt voor de lasagnebladen. Witte kool is een heerlijke, veelzijdige groente. Vanwege de neutrale smaak kun je er eindeloos mee variëren. Van de overgebleven witte kool kun je een heerlijke koolsla maken. Of gebruik de bladeren eens als wrap om eten in te serveren.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Personen2 Servings
Tijd35 mins

Ingrediënten
 2 stuks Biologische ui
 2 stuks Biologische knoflookteen
 2 stuks Biologische romatomaat
 200 g Biologische rundergehakt
 250 g Biologische boerensoepgroenten
 400 g Biologische tomatenstukjes
 2 theelepels Biologische Italiaanse kruiden
 0.5 stuk Biologische witte kool
 2 eetlepels Bakolie
 Zout en peper naar smaak

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 °C

2

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.

3

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe het rundergehakt erbij en bak rul. Voeg de boerensoepgroenten en tomatenstukjes toe en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de saus wat aan te lengen. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.

4

Verwijder voorzichtig een paar mooie bladeren van de witte kool en verwijder de harde nerven. Je moet tenminste 2 á 3 lagen ermee kunnen maken. Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 2 minuten. Laat daarna uitlekken in een vergiet.

5

Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje koolbladeren, weer een laagje saus met daarop tomatenplakjes. Weer een laagje koolbladeren en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar plakjes tomaat. Garneer met Italiaanse kruiden.

6

Bak de lasagne circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Tip
7

Maak een frisse koolsla van de resterende witte kool. Lekker met appel en rozijnen.

Voedingswaarden

Porties 2

Porties 2


Calorieën 530
% Daily Value *
Totaal vet 27g42%
Totaal koolhydraten 33g11%
Vezels 15g60%
Eiwitten 30g60%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Bron: Ekomenu.

Ingredients

Ingrediënten
 2 stuks Biologische ui
 2 stuks Biologische knoflookteen
 2 stuks Biologische romatomaat
 200 g Biologische rundergehakt
 250 g Biologische boerensoepgroenten
 400 g Biologische tomatenstukjes
 2 theelepels Biologische Italiaanse kruiden
 0.5 stuk Biologische witte kool
 2 eetlepels Bakolie
 Zout en peper naar smaak

Directions

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 °C

2

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.

3

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe het rundergehakt erbij en bak rul. Voeg de boerensoepgroenten en tomatenstukjes toe en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de saus wat aan te lengen. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.

4

Verwijder voorzichtig een paar mooie bladeren van de witte kool en verwijder de harde nerven. Je moet tenminste 2 á 3 lagen ermee kunnen maken. Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 2 minuten. Laat daarna uitlekken in een vergiet.

5

Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje koolbladeren, weer een laagje saus met daarop tomatenplakjes. Weer een laagje koolbladeren en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar plakjes tomaat. Garneer met Italiaanse kruiden.

6

Bak de lasagne circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Tip
7

Maak een frisse koolsla van de resterende witte kool. Lekker met appel en rozijnen.

Koolhydraatarme lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *