Een wintergerecht van Ekomenu: een goed gevulde kippensoep. Al eeuwenlang eten we ’s winters een verwarmend kippensoepje tegen griep en verkoudheid. Of het je echt beter maakt, dat is niet helemaal zeker maar lekker is het sowieso.
Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui samen met de kipdrumsticks kort aan (2 minuten). Blus af met het water en breng aan de kook. Verkruimel het groentebouillontablet erover, temper het vuur en laat afgedekt zachtjes koken.
Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Maak de paksoi schoon en snijd deze in kleine reepjes. Houd daarbij het witte en groene deel gescheiden. Voeg de wortels en het paksoi wit toe aan de soep en kook 15 minuten mee, met de deksel op de pan.
Haal na 15-20 minuten de gare kip drumsticks uit de soep en laat even afkoelen. Trek met je schone vingers (of met twee vorken) het vlees van het bot af. Pluk het enigszins uit elkaar en doe het kippenvlees weer terug in de pan. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
Giet de doperwten af en spoel ze in een zeef af onder de kraan. Voeg 5 minuten voor het serveren de doperwten en het paksoi groen toe aan de soep en kook zachtjes mee.
Snijd de verse peterselie fijn. Serveer de soep in soepkommen en garneer met verse peterselie.
Voeg voor een oosters tintje een scheutje ketjap of sojasaus toe aan de soep.
Porties 2
- Calorieën 500
- % Daily Value *
- Totaal vet 28g44%
- Verzadigd vet 5g25%
- Totaal koolhydraten 26g9%
- Vezels 12g48%
- Sugars 11g
- Eiwitten 32g64%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Bron: Ekomenu.
Ingredients
Directions
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui samen met de kipdrumsticks kort aan (2 minuten). Blus af met het water en breng aan de kook. Verkruimel het groentebouillontablet erover, temper het vuur en laat afgedekt zachtjes koken.
Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Maak de paksoi schoon en snijd deze in kleine reepjes. Houd daarbij het witte en groene deel gescheiden. Voeg de wortels en het paksoi wit toe aan de soep en kook 15 minuten mee, met de deksel op de pan.
Haal na 15-20 minuten de gare kip drumsticks uit de soep en laat even afkoelen. Trek met je schone vingers (of met twee vorken) het vlees van het bot af. Pluk het enigszins uit elkaar en doe het kippenvlees weer terug in de pan. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
Giet de doperwten af en spoel ze in een zeef af onder de kraan. Voeg 5 minuten voor het serveren de doperwten en het paksoi groen toe aan de soep en kook zachtjes mee.
Snijd de verse peterselie fijn. Serveer de soep in soepkommen en garneer met verse peterselie.
Voeg voor een oosters tintje een scheutje ketjap of sojasaus toe aan de soep.
