Print Options:

Kikkererwtencurry

Personen4 ServingsTijd25 mins

Ingrediënten
 4 eetlepels olie
 2 laurierblaadjes
 2 kaneelstokjes
 2 uien (gesnipperd)
 4 teentjes knoflook (geperst)
 1 theelepel verse gemberwortel (geraspt)
 1 eetlepel gemalen komijn (djinten)
 150 ml volle yoghurt
 4 tomaten (in reepjes)
 2 blikken kikkererwten (à 400 g), uitgelekt
 2 eetlepels citroensap
 1 zakje verse koriander (15 g), grof gehakt
Bereiden
1

In braadpan olie verhitten, laurier en kaneel 30 sec. bakken zodat geur vrijkomt.

2

Ui toevoegen en 3 min. fruiten. Knoflook, gember en 1/2 el komijn 1 min. meebakken.

3

Lepel voor lepel yoghurt door uimengsel scheppen, pas volgende lepel yoghurt toevoegen als vorige is opgenomen.

4

Tomaten, kikkererwten, citroensap en 200 ml water erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

5

Kikkererwten 10 minuten op zacht vuur doorwarmen. Kaneel en laurier verwijderen.

6

In droge koekenpan rest van komijn roosteren tot het gaat geuren.

7

Vlak voor serveren kikkererwten bestrooien met komijn en koriander.

Tip
8

Lekker met spinazie en Indiase kaas.

Voedingswaarden

Porties 4


Calorieën 325
% Daily Value *
Totaal vet 18g28%

Verzadigd vet 0g
Totaal koolhydraten 30g10%
Eiwitten 11g22%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.