Deze salade is ideaal voor een doordeweekse avond. Het is echt een kwestie van alles in een mooie schaal doen en alle ingrediënten goed husselen. We eten deze kikkererwtensalade met volkoren couscous en lekkere zoete granaatappelpitjes. Granaatappel is een goede bron van antioxidanten. De rode pitjes remmen ontstekingen, verlagen de bloeddruk en zorgen voor een mooie huid.

Ingrediënten:
Allergenen: tarwe, gluten, peulvruchten.
Bereidingswijze:
Breng water aan de kook voor de bloemkool. Snijd de bloemkoolroosjes desgewenst nog wat kleiner en kook ze in 4 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en spoel af onder de kraan zodat het gaarproces stopt.
Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover, totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Voeg naar smaak citroensap toe aan de couscous en zet apart.
Was de appel en snijd in kleine blokjes. Pel de ui en snijd in ringetjes. Doe samen in een grote schaal. Halveer de granaatappel en haal de pitjes er als volgt uit: trek de granaatappelhelft met je handen uiteen. Houd hem ondersteboven boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes vallen er nu gemakkelijk uit (let op: granaatappel geeft erg af).
Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Voeg de kikkererwten, granaatappelpitjes, blaadjes munt, komijn, zout en peper toe aan de schaal en hussel door elkaar.
Voeg ook de couscous en bloemkoolroosjes toe en mix alles door elkaar. Garneer met olijfolie extra vierge.
Deze salade is erg lekker met een dressing van mosterd, olijfolie extra vierge, citroensap en (ahorn)siroop.
Bron: Ekomenu.
Ingredients
Directions
Breng water aan de kook voor de bloemkool. Snijd de bloemkoolroosjes desgewenst nog wat kleiner en kook ze in 4 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en spoel af onder de kraan zodat het gaarproces stopt.
Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover, totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Voeg naar smaak citroensap toe aan de couscous en zet apart.
Was de appel en snijd in kleine blokjes. Pel de ui en snijd in ringetjes. Doe samen in een grote schaal. Halveer de granaatappel en haal de pitjes er als volgt uit: trek de granaatappelhelft met je handen uiteen. Houd hem ondersteboven boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes vallen er nu gemakkelijk uit (let op: granaatappel geeft erg af).
Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Voeg de kikkererwten, granaatappelpitjes, blaadjes munt, komijn, zout en peper toe aan de schaal en hussel door elkaar.
Voeg ook de couscous en bloemkoolroosjes toe en mix alles door elkaar. Garneer met olijfolie extra vierge.
Deze salade is erg lekker met een dressing van mosterd, olijfolie extra vierge, citroensap en (ahorn)siroop.
