Harissaboontjes met zoete aardappels

AuteurLuna de Rooij

Verrassend snijbonen recept van Ekomenu. De snijbonen geven we extra pit door gebruik te maken van harissa kruiden. Harissa is een pittig kruidenmengsel van pepers, komijn, knoflook en paprika, dus proef tussentijds goed wanneer je de harissa kruiden toevoegt.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Personen2 Servings
Tijd30 mins

Ingrediënten
 200 g Biologische snijbonen
 250 g Biologische zoete aardappels
 1 stuk Biologische ui
 1 stuk Biologische rode paprika
 2 stuks Biologische romatomaat
 200 g Biologische rundergehakt
 2 theelepels Biologische Harissa kruiden
 2 eetlepels Bakolie
 Zout en (chili)peper naar smaak

Bereiden
1

Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed. Kook in 8-12 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet apart.

2

Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels, snijd klein en kook in circa 15 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en laat uitdampen.

3

Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.

4

Verhit bakolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Bak de ui, tomaat en paprika mee zodra het gehakt gaar is. Doe de voorgekookte snijbonen en zoete aardappels bij het gehakt en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met harissa kruiden, zout en (chili)peper.

Tip
5

Ook erg lekker met rozijnen of mango.

Voedingswaarden

Porties 2

Porties 2


Calorieën 558
% Daily Value *
Totaal vet 33g51%
Verzadigd vet 9g45%
Totaal koolhydraten 37g13%
Vezels 11g44%
Sugars 15g
Eiwitten 23g46%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Bron: Ekomenu.

Ingredients

Ingrediënten
 200 g Biologische snijbonen
 250 g Biologische zoete aardappels
 1 stuk Biologische ui
 1 stuk Biologische rode paprika
 2 stuks Biologische romatomaat
 200 g Biologische rundergehakt
 2 theelepels Biologische Harissa kruiden
 2 eetlepels Bakolie
 Zout en (chili)peper naar smaak

Directions

Bereiden
1

Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed. Kook in 8-12 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet apart.

2

Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels, snijd klein en kook in circa 15 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en laat uitdampen.

3

Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.

4

Verhit bakolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Bak de ui, tomaat en paprika mee zodra het gehakt gaar is. Doe de voorgekookte snijbonen en zoete aardappels bij het gehakt en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met harissa kruiden, zout en (chili)peper.

Tip
5

Ook erg lekker met rozijnen of mango.

Harissaboontjes met zoete aardappels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *