Frittata is oorspronkelijk een Italiaans gerecht en is ontstaan vanuit armoede. Mensen hadden geen geld om dagelijks een nieuw maal te maken. Zo maakten ze van de restjes van de dag ervoor een frittata. Het hoofdbestanddeel van dit gerecht is ei. Maar verder kun je naar hartenlust variëren met groenten, verse kruiden en specerijen.
Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was (of schil) de wortels en snijd in blokjes. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof.
Verwarm bakolie in een ruime koekenpan. Bak de ui, knoflook, wortels, broccoli en tomaat voor 10 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Kluts intussen de eieren, meel, yoghurt, mosterd, geraspte kaas en walnoten in een ruime kom. Haal de groenten van het vuur en meng met de eieren.
Vet een ovenschaal of bakblik in met bakolie en giet alles in het bak blik. Bak de frittata circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.
Lekker met een frisse salade ernaast.
Bron: Ekomenu.
Ingredients
Directions
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was (of schil) de wortels en snijd in blokjes. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof.
Verwarm bakolie in een ruime koekenpan. Bak de ui, knoflook, wortels, broccoli en tomaat voor 10 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Kluts intussen de eieren, meel, yoghurt, mosterd, geraspte kaas en walnoten in een ruime kom. Haal de groenten van het vuur en meng met de eieren.
Vet een ovenschaal of bakblik in met bakolie en giet alles in het bak blik. Bak de frittata circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.
Lekker met een frisse salade ernaast.
