Groentefrittata

AuteurLuna de Rooij

Frittata is oorspronkelijk een Italiaans gerecht en is ontstaan vanuit armoede. Mensen hadden geen geld om dagelijks een nieuw maal te maken. Zo maakten ze van de restjes van de dag ervoor een frittata. Het hoofdbestanddeel van dit gerecht is ei. Maar verder kun je naar hartenlust variëren met groenten, verse kruiden en specerijen.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Personen2 Servings
Tijd35 mins

Ingrediënten
 2 stuks Biologische rode ui
 1 stuk Biologische knoflookteen
 200 g Biologische wortels
 1 stuk Biologische broccoli
 1 stuk Biologische romatomaat
 25 g Biologische walnoten
 2 theelepels Biologische paprikapoeder
 4 stuks Biologische eieren
 40 g Biologische geraspte kaas
 2 eetlepels Bakolie
 1 eetlepel Meel
 1 eetlepel Yoghurt
 2 theelepels Mosterd
 Zout en peper naar smaak

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was (of schil) de wortels en snijd in blokjes. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof.

3

Verwarm bakolie in een ruime koekenpan. Bak de ui, knoflook, wortels, broccoli en tomaat voor 10 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

4

Kluts intussen de eieren, meel, yoghurt, mosterd, geraspte kaas en walnoten in een ruime kom. Haal de groenten van het vuur en meng met de eieren.

5

Vet een ovenschaal of bakblik in met bakolie en giet alles in het bak blik. Bak de frittata circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.

Tip
6

Lekker met een frisse salade ernaast.

Bron: Ekomenu.

Ingredients

Ingrediënten
 2 stuks Biologische rode ui
 1 stuk Biologische knoflookteen
 200 g Biologische wortels
 1 stuk Biologische broccoli
 1 stuk Biologische romatomaat
 25 g Biologische walnoten
 2 theelepels Biologische paprikapoeder
 4 stuks Biologische eieren
 40 g Biologische geraspte kaas
 2 eetlepels Bakolie
 1 eetlepel Meel
 1 eetlepel Yoghurt
 2 theelepels Mosterd
 Zout en peper naar smaak

Directions

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was (of schil) de wortels en snijd in blokjes. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof.

3

Verwarm bakolie in een ruime koekenpan. Bak de ui, knoflook, wortels, broccoli en tomaat voor 10 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

4

Kluts intussen de eieren, meel, yoghurt, mosterd, geraspte kaas en walnoten in een ruime kom. Haal de groenten van het vuur en meng met de eieren.

5

Vet een ovenschaal of bakblik in met bakolie en giet alles in het bak blik. Bak de frittata circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.

Tip
6

Lekker met een frisse salade ernaast.

Groentefrittata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *