Heerlijk recept van EkoMenu samen met paprika, kidneybonen en cherrytomatensaus. Courgette heeft een neutrale smaak en is daarom heel goed te combineren met andere groenten. Dit recept is geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgette en snijd in de lengte doormidden. Hol de courgette met een lepel voorzichtig uit (behoud daarbij een randje van maximaal 1 cm). Leg de helften naast elkaar in een ovenschaal en plaats de schaal alvast in de voorverwarmde oven.
Snijd intussen het vruchtvlees van de courgette klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Spoel de kidneybonen goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef.
Verwarm bakolie in een koekenpan en roerbak de ui, paprika, courgette en knoflook 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, cherrytomaten in tomatensaus, kidneybonen en chilivlokken toe en verwarm nog 5 minuten op een middelhoog vuur.
Vul de courgettehelften met het groentemengsel en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper. Plaats voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als je nog wat van het groentemengsel over hebt, houd dit dan warm op een laag vuur.
Heb je een glutenallergie? Spoel de zadenmix af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Garneer de gevulde courgette met de zadenmix en serveer het restant groentemengsel ernaast.
Naar wens kan er ook gehakt aan worden toegevoegd.
De gevulde courgette is ook erg lekker met geraspte kaas. Strooi wat over de gevulde courgette en gratineer mee in de oven.
Porties 2
- Calorieën 500
- % Daily Value *
- Totaal vet 30g47%
- Totaal koolhydraten 35g12%
- Vezels 11g44%
- Eiwitten 15g30%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Bron: EkoMenu.
Ingredients
Directions
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgette en snijd in de lengte doormidden. Hol de courgette met een lepel voorzichtig uit (behoud daarbij een randje van maximaal 1 cm). Leg de helften naast elkaar in een ovenschaal en plaats de schaal alvast in de voorverwarmde oven.
Snijd intussen het vruchtvlees van de courgette klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Spoel de kidneybonen goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef.
Verwarm bakolie in een koekenpan en roerbak de ui, paprika, courgette en knoflook 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, cherrytomaten in tomatensaus, kidneybonen en chilivlokken toe en verwarm nog 5 minuten op een middelhoog vuur.
Vul de courgettehelften met het groentemengsel en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper. Plaats voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als je nog wat van het groentemengsel over hebt, houd dit dan warm op een laag vuur.
Heb je een glutenallergie? Spoel de zadenmix af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Garneer de gevulde courgette met de zadenmix en serveer het restant groentemengsel ernaast.
Naar wens kan er ook gehakt aan worden toegevoegd.
De gevulde courgette is ook erg lekker met geraspte kaas. Strooi wat over de gevulde courgette en gratineer mee in de oven.
