Gevulde courgette

AuteurLuna de Rooij

Lekker met aardappelpuree en rauwkostsalade. Recept van Allerhande.

Personen4 Servings
Prep Time15 minsCook Time15 minsTijd30 mins

Ingrediënten
 20 g ongezouten roomboter
 300 g rundergehakt
 3 courgettes
 4 takjes verse tijm
 150 g witte kaas

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak het rundergehakt in 5 min. rul en bruin. Haal de steel en onderkant van de courgette en verwijder de zaadlijst. Snijd iedere courgette in 4 gelijke stukken.

2

Ris de blaadjes van de tijm. Meng de witte kaas met de tijm en het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Vul de courgette met het mengsel. Vet de ovenschaal in en zet de courgette in de ingevette ovenschaal en zet 15 min. in de oven.

Voedingswaarden

Porties 4


Calorieën 365
% Daily Value *
Totaal vet 24g37%
Verzadigd vet 13g65%
Sodium 495mg21%
Totaal koolhydraten 12g4%
Vezels 2g8%
Eiwitten 25g50%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Categorie

Bron: Allerhande.

Ingredients

Ingrediënten
 20 g ongezouten roomboter
 300 g rundergehakt
 3 courgettes
 4 takjes verse tijm
 150 g witte kaas

Directions

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak het rundergehakt in 5 min. rul en bruin. Haal de steel en onderkant van de courgette en verwijder de zaadlijst. Snijd iedere courgette in 4 gelijke stukken.

2

Ris de blaadjes van de tijm. Meng de witte kaas met de tijm en het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Vul de courgette met het mengsel. Vet de ovenschaal in en zet de courgette in de ingevette ovenschaal en zet 15 min. in de oven.

Gevulde courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *