In dit recept van EkoMenu gebruiken we verse kurkuma, ook wel geelwortel genoemd. Kurkuma wordt in Azië veel gebruikt vanwege de gezondheidseigenschappen. Dit komt het beste tot zijn recht wanneer het gebruikt wordt in combinatie met zwarte peper. Zo zou het ontstekingen remmen en goed zijn voor de spijsvertering!

Ingrediënten:
Allergenen: noten, soja.
Bereidingswijze:
Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef goed af onder kraan. Breng water voor de rijst aan de kook en kook in 12 minuten gaar. Giet vervolgens af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paksoi en snijd in reepjes, scheid het groene deel van het witte deel. Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes.
Verhit bakolie in een koekenpan. Fruit de ui en bak de knoflook mee. Voeg de tofublokjes toe en roerbak 2 minuten op een hoog vuur. Voeg vervolgens het witte deel van de paksoi toe. Schil een stukje gember en kurkuma en rasp dit boven de pan. Let op: kurkuma geeft heel erg af. Schep 2 minuten om. Breng op smaak met zwarte peper.
Voeg de kokosmelk, kerriepoeder en het water toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg het merendeel van het groene deel van de paksoi toe en laat een beetje slinken.
Heb je een glutenallergie? Spoel de cashewnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren.
Serveer de curry met de volkoren basmatirijst. Pers het limoentje erboven uit en garneer met een beetje groene paksoi en de geroosterde cashewnoten.
Lekker met verse koriander en rode peper.
Bron: EkoMenu.
Ingredients
Directions
Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef goed af onder kraan. Breng water voor de rijst aan de kook en kook in 12 minuten gaar. Giet vervolgens af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paksoi en snijd in reepjes, scheid het groene deel van het witte deel. Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes.
Verhit bakolie in een koekenpan. Fruit de ui en bak de knoflook mee. Voeg de tofublokjes toe en roerbak 2 minuten op een hoog vuur. Voeg vervolgens het witte deel van de paksoi toe. Schil een stukje gember en kurkuma en rasp dit boven de pan. Let op: kurkuma geeft heel erg af. Schep 2 minuten om. Breng op smaak met zwarte peper.
Voeg de kokosmelk, kerriepoeder en het water toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg het merendeel van het groene deel van de paksoi toe en laat een beetje slinken.
Heb je een glutenallergie? Spoel de cashewnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren.
Serveer de curry met de volkoren basmatirijst. Pers het limoentje erboven uit en garneer met een beetje groene paksoi en de geroosterde cashewnoten.
Lekker met verse koriander en rode peper.
