Groene pannenkoeken recept van Ekoplaza.

Blend de courgette, lente-ui, half bosje kruiden en het water tot je een egale en felgroene vloeistof krijgt.
Meng de droge ingrediënten samen in een kom. Voeg onder continu roeren de groene mix bij de droge ingrediënten. Klop luchtig met een garde.
Verhit wat olie in een kleine pan met deksel, op middelmatig vuur. Giet een pollepel beslag in de pan, tot wanneer je een kleine, dikke pannenkoek verkrijgt. Zet het deksel op de pan en bak de pannenkoek tot wanneer de onderkant goudbruin is en de bovenkant zo goed als gestold. Laat de pannenkoek zoveel mogelijk met rust, zodat het kikkererwtenmeel de tijd krijgt om te binden. Zet eventueel wel je vuur zachter, indien de onderkant te snel aanbakt.
Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak ook de tweede zijde goudbruin. De pannenkoek blijft mogelijks wat lopend vanbinnen. Dit deeg stolt wanneer de pannenkoek afkoelt.
Serveer de pannenkoeken lauwwarm, met schijfjes komkommer en versnipperde bieslook.
Bron: EkoPlaza.
Ingredients
Directions
Blend de courgette, lente-ui, half bosje kruiden en het water tot je een egale en felgroene vloeistof krijgt.
Meng de droge ingrediënten samen in een kom. Voeg onder continu roeren de groene mix bij de droge ingrediënten. Klop luchtig met een garde.
Verhit wat olie in een kleine pan met deksel, op middelmatig vuur. Giet een pollepel beslag in de pan, tot wanneer je een kleine, dikke pannenkoek verkrijgt. Zet het deksel op de pan en bak de pannenkoek tot wanneer de onderkant goudbruin is en de bovenkant zo goed als gestold. Laat de pannenkoek zoveel mogelijk met rust, zodat het kikkererwtenmeel de tijd krijgt om te binden. Zet eventueel wel je vuur zachter, indien de onderkant te snel aanbakt.
Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak ook de tweede zijde goudbruin. De pannenkoek blijft mogelijks wat lopend vanbinnen. Dit deeg stolt wanneer de pannenkoek afkoelt.
Serveer de pannenkoeken lauwwarm, met schijfjes komkommer en versnipperde bieslook.
