Print Options:

Carrot cake haver ontbijt

Personen4 ServingsPrep Time30 minsCook Time50 minsTijd1 hr 20 mins

Carrot cake als ontbijt? Met dit recept van EkoPlaza kan dat zeker!

Ingrediënten
 200 g havergrutten
 1 eetlepel speculaaskruiden
 1 flinke theelepel kaneel
 Snuf zeezout
 60 g rozijnen
 4 wortels, geschild en geraspt
 2 eieren
 2 eetlepels ahornsiroop
Bereiden
1

Doe de havergrutten in een kom, zet ze onder water en laat ze een nacht weken.

2

Verwarm de volgende ochtend de oven voor op 180°C.

3

Vet een ovenschaal (± 30 cm bij 18 cm) in met (kokos)olie.

4

Mix in een kom de (afgespoelde & uitgelekte) havergrutten met het bakpoeder, speculaaskruiden, snufje zeezout, geraspte wortel en rozijnen.

5

Klop in een andere kom de eieren met 2 eetlepels ahornsiroop en de rijstmelk door elkaar.

6

Verdeel het haver-wortel mengsel gelijkmatig over de ingevette ovenschaal.

7

Giet het ei-rijstmelk mengsel over de haver en zorg dat alles gelijkmatig onderstaat.

8

Bak het haver ontbijt in ongeveer 40 à 50 minuten goudbruin en gaar.

9

Serveer het haver ontbijt met amandelpasta en, optioneel, een scheutje ahornsiroop.

Voedingswaarden

Porties 4