
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Breng 1 liter water met het groentebouillontablet aan de kook. Snipper de ui en snijd de stronk van de broccoli in stukken en de rest in roosjes. Voeg de aardappel, ui en broccoli toe en kook 12 min.
Neem de pan van het vuur. Voeg de kookroom en de basilicumblaadjes toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Verdeel over diepe borden en schenk de kookroom erover.
Allergietip: alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De bouillon kan echter wel sporen van gluten bevatten.
Porties 4
- Calorieën 200
- % Daily Value *
- Totaal vet 12g19%
- Verzadigd vet 1g5%
- Sodium 530mg23%
- Totaal koolhydraten 13g5%
- Vezels 6g24%
- Eiwitten 7g15%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Bron: Allerhande.
Ingredients
Directions
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Breng 1 liter water met het groentebouillontablet aan de kook. Snipper de ui en snijd de stronk van de broccoli in stukken en de rest in roosjes. Voeg de aardappel, ui en broccoli toe en kook 12 min.
Neem de pan van het vuur. Voeg de kookroom en de basilicumblaadjes toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Verdeel over diepe borden en schenk de kookroom erover.
Allergietip: alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De bouillon kan echter wel sporen van gluten bevatten.
