Print Options:

Bloemkoolsteak met notencrumble

Personen2 ServingsTijd35 mins

Heb je al eens bloemkool geroosterd in de oven? Een bloemkoolsteak is echt zó lekker! Helemaal met dit recept van Ekomenu. De bloemkool wordt zowel zacht als knapperig. Daarnaast gaan er geen voedingstoffen verloren door de bereiding. Door de bloemkool in plakken te snijden en te roosteren op een bakplaat, behoud je de mooie vorm van de bloemkool.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Ingrediënten
 1 stuk Biologische bloemkool
 75 ml Biologische yoghurt
 2 stuks Biologische knoflookteen
 25 g Biologische hazelnoten
 400 g Biologische groentefrietjes
 1 stuk Biologische rode ui
 150 g Biologische sla melange
 2 theelepels Kerriepoeder
 1 eetlepel Mayonaise
 2 eetlepels Olijfolie
 2 eetlepels Azijn
 Zout en (chili)peper naar smaak
Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Hussel de groentefriet in een kom met olijfolie, zout en peper.

3

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Plaats de bloemkool ondersteboven op een snijplank (met de stam omhoog). Snijd neerwaarts in het midden van de bloemkool mooie plakken van circa 1 cm dik. Probeer ook van de rest van de bloemkool plakjes te snijden (deze zijn wat rommelig, maar net zo lekker).

4

Hak de hazelnoten klein. Mix de helft van de yoghurt, kerriepoeder, zout en (chili)peper in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Smeer daarna met een kwastje of lepel het yoghurtmengsel over beide kanten van de bloemkoolsteaks en strooi de hazelnotcrumble erover. Leg de bloemkool op de bakplaat in de voorverwarmde oven. Verdeel de groentefrietjes ernaast. Bak circa 20 minuten.

5

Pel en snipper de ui heel fijn. Was de sla en laat goed uitlekken. Maak een dressing door mayonaise, de rest van de yoghurt, olijfolie en azijn los te kloppen. Meng de sla met de ui en de dressing.

6

Serveer de bloemkoolsteaks met ernaast de groentefrietjes en salade.

Tip
7

De bloemkoolsteak is ook erg lekker met garam massala kruiden.

Voedingswaarden

Porties 2


Calorieën 501
% Daily Value *
Totaal vet 31g48%

Verzadigd vet 4g20%
Totaal koolhydraten 30g10%

Vezels 18g72%
Sugars 20g
Eiwitten 15g30%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.