Blini’s met hummus en gerookte zalm

AuteurLuna de Rooij

Een verantwoord borrelhapje: boekweitblini's met hummus en gerookte zalm. Een recept van EkoPlaza.

Personen4 Servings
Tijd35 mins

Ingrediënten
 100 g boekweitmeel
 1 theelepel bakpoeder
 1 ei, gesplitst
 125 ml amandelmelk
 olie om in te bakken
 100 g hummus
 100 g gerookte zalm
 zwarte peper
 handje kiemen, bijvoorbeeld alfalfa

Bereiden
1

Zeef voor de blini's het boekweitmeel, bakpoeder en zout boven een kom.

2

Klop de eidooier los met de amandelmelk en giet al roerend bij het meel. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt. Klop het eiwit stijf. Spatel voorzichtig door het beslag.

3

Verhit wat olie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak deze aan weerszijden goudbruin op middelhoog vuur. Flip ze om als er bubbeltjes op komen.

4

Bestrijk de blini's met hummus en verdeel de zalm erover. Maal er wat peper over en garneer met kiemen.

Categorie

Bron: EkoPlaza. 

Ingredients

Ingrediënten
 100 g boekweitmeel
 1 theelepel bakpoeder
 1 ei, gesplitst
 125 ml amandelmelk
 olie om in te bakken
 100 g hummus
 100 g gerookte zalm
 zwarte peper
 handje kiemen, bijvoorbeeld alfalfa

Directions

Bereiden
1

Zeef voor de blini's het boekweitmeel, bakpoeder en zout boven een kom.

2

Klop de eidooier los met de amandelmelk en giet al roerend bij het meel. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt. Klop het eiwit stijf. Spatel voorzichtig door het beslag.

3

Verhit wat olie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak deze aan weerszijden goudbruin op middelhoog vuur. Flip ze om als er bubbeltjes op komen.

4

Bestrijk de blini's met hummus en verdeel de zalm erover. Maal er wat peper over en garneer met kiemen.

Blini’s met hummus en gerookte zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *