Avocado-bananenbrood

AuteurLuna de Rooij

Product van de week: avocado. Een verrassende combinatie van avocado en banaan. Een heerlijk recept van EkoPlaza.

Personen6 Servings
Prep Time25 minsCook Time1 hrTijd1 hr 25 mins

Ingrediënten
 55 g havermeel
 200 g amandelmeel
 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
 1 eetlepel kaneel
 1 theelepel gemalen vanille
 Snuf zeezout
 1 rijpe banaan
 1 rijpe avocado
 3 (kleine) eieren
 5 Medjoul dadels
 2 eetlepels kokoschips

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 175℃.

2

Mix in de keukenmachine (of met een staafmixer) de banaan, (ontpitte) dadels, eieren & het vruchtvlees van de avocado tot een glad mengsel.

3

Meng in een beslagkom het haver- & amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, kaneel, vanille en zeezout door elkaar en zorgt dat er geen klontjes meer inzitten.

4

Voeg het avocado-banaan mengsel toe aan het meel en spatel dit voorzichtig door elkaar totdat je een glad beslag hebt zonder klontjes maar mix vooral niet te lang.

5

Vet een cakeblik van 25 cm in met (kokos)olie of bekleed ‘m met bakpapier en verdeel het beslag er gelijkmatig over en bestrooi met de kokoschips.

6

Bak het brood in ongeveer 50-60 minuten goudbruin en gaar. Check dit door een satéprikker in het brood te steken, deze moet er droog uitkomen. Bedek het brood eventueel halverwege de baktijd met aluminiumfolie als de kokoschips dreigen te verbranden.

Tip
7

Glutenvrij? Maak dan zelf havermeel door glutenvrije havermout in een keukenmachine tot meel te malen of gebruik meer amandelmeel of boekweitmeel in plaats van havermeel.
In de koelkast bewaren.

Categorie,

Bron: EkoPlaza. 

Ingredients

Ingrediënten
 55 g havermeel
 200 g amandelmeel
 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
 1 eetlepel kaneel
 1 theelepel gemalen vanille
 Snuf zeezout
 1 rijpe banaan
 1 rijpe avocado
 3 (kleine) eieren
 5 Medjoul dadels
 2 eetlepels kokoschips

Directions

Bereiden
1

Verwarm de oven voor op 175℃.

2

Mix in de keukenmachine (of met een staafmixer) de banaan, (ontpitte) dadels, eieren & het vruchtvlees van de avocado tot een glad mengsel.

3

Meng in een beslagkom het haver- & amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, kaneel, vanille en zeezout door elkaar en zorgt dat er geen klontjes meer inzitten.

4

Voeg het avocado-banaan mengsel toe aan het meel en spatel dit voorzichtig door elkaar totdat je een glad beslag hebt zonder klontjes maar mix vooral niet te lang.

5

Vet een cakeblik van 25 cm in met (kokos)olie of bekleed ‘m met bakpapier en verdeel het beslag er gelijkmatig over en bestrooi met de kokoschips.

6

Bak het brood in ongeveer 50-60 minuten goudbruin en gaar. Check dit door een satéprikker in het brood te steken, deze moet er droog uitkomen. Bedek het brood eventueel halverwege de baktijd met aluminiumfolie als de kokoschips dreigen te verbranden.

Tip
7

Glutenvrij? Maak dan zelf havermeel door glutenvrije havermout in een keukenmachine tot meel te malen of gebruik meer amandelmeel of boekweitmeel in plaats van havermeel.
In de koelkast bewaren.

Avocado-bananenbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *