Een beef wellington, maar dan helemaal plantaardig! In plaats van vlees, gebruiken we portabella's vanwege hun stevige structuur. Het bladerdeeg wordt heerlijk knapperig en de vulling lekker zacht en smeuïg, een perfecte combinatie.

Ingrediënten:
Zelf toevoegen: 1 el Bakolie, 1 el Sojasaus, 1 el Olijfolie
Allergenen: tarwe, gluten, noten, soja
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en knoflook en snijd klein. Verwarm olie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Was de broccoli. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Bak de broccoli 5 minuten met de ui en knoflook mee totdat deze zacht wordt. Bak de laatste minuut de spinazie mee. Breng op smaak met sojasaus.
Hak intussen de hazelnoten grof. Veeg de portabella schoon en snijd doormidden.
Leg het bladerdeeg op de bakplaat en schep, in het midden, de gebakken groenten. Strooi de hazelnoten erover heen en leg de portabella helften zij aan zij erboven op. Vouw het bladerdeeg dicht: eerst de korte kant en daarna de lange kant. Je krijgt zo een lange rol. Smeer de buitenkant in met een beetje olijfolie.
Zet de portabella Wellington in de voorverwarmde oven en bak in 15-20 minuten goudbruin. Snijd vervolgens doormidden en serveer direct.
Het is ook erg lekker wat spinazie en broccoli apart te houden en ernaast te serveren. Ook erg lekker met een frisse salade.
Bron: EkoMenu.
Ingredients
Directions
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en knoflook en snijd klein. Verwarm olie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Was de broccoli. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Bak de broccoli 5 minuten met de ui en knoflook mee totdat deze zacht wordt. Bak de laatste minuut de spinazie mee. Breng op smaak met sojasaus.
Hak intussen de hazelnoten grof. Veeg de portabella schoon en snijd doormidden.
Leg het bladerdeeg op de bakplaat en schep, in het midden, de gebakken groenten. Strooi de hazelnoten erover heen en leg de portabella helften zij aan zij erboven op. Vouw het bladerdeeg dicht: eerst de korte kant en daarna de lange kant. Je krijgt zo een lange rol. Smeer de buitenkant in met een beetje olijfolie.
Zet de portabella Wellington in de voorverwarmde oven en bak in 15-20 minuten goudbruin. Snijd vervolgens doormidden en serveer direct.
Het is ook erg lekker wat spinazie en broccoli apart te houden en ernaast te serveren. Ook erg lekker met een frisse salade.
