De frittata is oorspronkelijk uit armoede ontstaan. Het werd gemaakt van allerlei etensrestjes. Deze restjes werden samen met ei gemengd en verwarmd. Een frittata wordt vaak in de pan op een laag vuur of in de oven gemaakt. Het kan koud of warm gegeten worden. Vandaag eten we de frittate met verse munt, doperwten en geitenkaas.

Breng een pan met ruim water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en snijd deze in schijfjes. Kook in 12 minuten gaar, giet daarna het water af.
Pel en snipper intussen de rode ui. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui op een zacht vuur. Giet het water van de doperwten af en spoel af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef.
Snijd de munt fijn en doe dit samen met de ui, doperwten en aardappelschijfjes in een grote kom. Klop de eieren los en schenk dit bij de kom. Verbrokkel de geitenkaas erover en schep goed door elkaar.
Giet het eiermengsel in een grote pan (of gebruik 2 pannen). Doe een deksel op de pan en laat de frittata 15 minuten zachtjes verder garen. Laat de frittata op een groot bord glijden en bak de andere kant nog 5 minuten.
Was intussen de eikenbladsla en snijd klein. Breng eventueel verder op smaak met een lekkere dressing. Snijd de frittata in stukken. Serveer de frittata met ernaast de sla.
Maak een lekkere honing-yoghurt-mosterd dressing voor over de eikenbladsla.
Porties 2
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.