Vandaag een heerlijk gerecht met tempeh en mango op het menu! Het vruchtvlees van mango is sappig, zacht en zoet van smaak. Een bijzondere vrucht die verrassend lekker is in een hartig gerecht.
Vandaag een heerlijk gerecht met tempeh en mango op het menu! Het vruchtvlees van mango is sappig, zacht en zoet van smaak. Een bijzondere vrucht die verrassend lekker is in een hartig gerecht.
Vandaag op het menu een lekkere preistamppot met duurzaam gevangen wilde zalm. Zalm is niet alleen erg lekker, maar ook goed voor je hart en bloedvaten. Wist je dat als je twee keer per week vette vis (zoals zalm) eet, de kans op een herseninfarct met 40% is verminderd?
Vandaag een special recept van onze Belgische chef Frank Fol, ook wel ‘De Groentekok’. Als culinaire trendsetter weet hij als geen ander hóe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl.
Een beef wellington, maar dan helemaal plantaardig! In plaats van vlees, gebruiken we portabella’s vanwege hun stevige structuur. Het bladerdeeg wordt heerlijk knapperig en de vulling lekker zacht en smeuïg, een perfecte combinatie.
Hutspot met vegan boeren knakworst en pastinaak
Deze salade is ideaal voor een doordeweekse avond. Het is echt een kwestie van alles in een mooie schaal doen en alle ingrediënten goed husselen. We eten deze kikkererwtensalade met volkoren couscous en lekkere zoete granaatappelpitjes. Granaatappel is een goede bron van antioxidanten. De rode pitjes remmen ontstekingen, verlagen de bloeddruk en zorgen voor een mooie huid.
In dit recept van EkoMenu gebruiken we verse kurkuma, ook wel geelwortel genoemd. Kurkuma wordt in Azië veel gebruikt vanwege de gezondheidseigenschappen. Dit komt het beste tot zijn recht wanneer het gebruikt wordt in combinatie met zwarte peper. Zo zou het ontstekingen remmen en goed zijn voor de spijsvertering!