Bloemkoolsteak met notencrumble

Heb je al eens bloemkool geroosterd in de oven? Een bloemkoolsteak is echt zó lekker! Helemaal met dit recept van Ekomenu. De bloemkool wordt zowel zacht als knapperig. Daarnaast gaan er geen voedingstoffen verloren door de bereiding. Door de bloemkool in plakken te snijden en te roosteren op een bakplaat, behoud je de mooie vorm van de bloemkool.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading
 

Kippensoep

Een wintergerecht van Ekomenu: een goed gevulde kippensoep. Al eeuwenlang eten we ’s winters een verwarmend kippensoepje tegen griep en verkoudheid. Of het je echt beter maakt, dat is niet helemaal zeker maar lekker is het sowieso.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading
 

Pompoen ringen

De Marokkaanse keuken maakt veel gebruik van couscous, ras el hanout, munt en gedroogde vruchten zoals rozijnen, dadels en abrikozen. Ekomenu heeft zich hierdoor laten inspireren, maar gebruikt voor de couscous broccoli als koolhydraatarme variant. Met deze broccoli couscous vullen we geroosterde pompoen ringen. Niet alleen erg lekker, maar ook prachtig om te zien.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading
 

Kabeljauw met aardperen

Een heerlijk gerecht van Ekomenu met iets meer koolhydraten dan normaal. Dat komt omdat de aardpeer vandaag de hoofdrol heeft. Aardpeer wordt ook wel topinamboer genoemd. Aardpeer is rijk aan ijzer, fosfor en vitamine B1. Ook bevat het inuline, wat een positieve werking heeft op de darmflora. De inuline wordt door de aardperen langzaam omgezet in fructose. Daardoor zijn verse aardperen wat minder zoet dan oudere aardperen.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading
 

Mexicaanse soep

Deze soep is een recept van Ekomenu en is lekker gevuld en smaakt typisch Mexicaans. Denk aan mais, cajunkruiden, bonen en tomaten! Deze vegetarische en koolhydraatarme soep is een goed alternatief voor koolhydraatrijke taco’s. Tip: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal. In samenwerking met ‘De Hippe Vegetariër’.

Dit gerecht is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en hypertensie.

Continue Reading
 

Pastinaak-Spruitjes roerbak

Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool en bevatten veel vitamine C. Ekomenu heeft een heerlijk gerecht samengesteld met spruitjes. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading
 

Groentefrittata

Frittata is oorspronkelijk een Italiaans gerecht en is ontstaan vanuit armoede. Mensen hadden geen geld om dagelijks een nieuw maal te maken. Zo maakten ze van de restjes van de dag ervoor een frittata. Het hoofdbestanddeel van dit gerecht is ei. Maar verder kun je naar hartenlust variëren met groenten, verse kruiden en specerijen.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading
 

Harissaboontjes met zoete aardappels

Verrassend snijbonen recept van Ekomenu. De snijbonen geven we extra pit door gebruik te maken van harissa kruiden. Harissa is een pittig kruidenmengsel van pepers, komijn, knoflook en paprika, dus proef tussentijds goed wanneer je de harissa kruiden toevoegt.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading
 

Koolhydraatarme lasagne

Een heerlijk koolhydraatarm recept van Ekomenu. Witte koolbladeren worden als vervanger gebruikt voor de lasagnebladen. Witte kool is een heerlijke, veelzijdige groente. Vanwege de neutrale smaak kun je er eindeloos mee variëren. Van de overgebleven witte kool kun je een heerlijke koolsla maken. Of gebruik de bladeren eens als wrap om eten in te serveren.

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading
 

Koolhydraatarme Mexicaanse bowl

Een heerlijk zomers gerecht van Ekomenu: een Mexicaanse bowl. Dit gerecht kun je prachtig opmaken, wanneer je daar zin in hebt. Houd alle ingrediënten van elkaar gescheiden en leg in groepjes neer in je kom. Zo wordt het een kleurrijk geheel! Heb je daar geen zin in? Hussel dan alles door elkaar, even lekker!

Ekomenu heeft in samenwerking met Wageningen University & Research dit recept opgesteld en is geschikt voor mensen met diabetes, hypercholesterolemie en/of hypertensie.

Continue Reading