Deze curry is rijk van smaak en super gezond! Twee varianten. Recept van MarleenKookt. Naast heerlijke recepten heeft MarleenKookt ook lekkere en gezonde maaltijden die thuis worden bezorgd. Via Vital10 korting!

Bak in een hapjespan met zonnebloemolie op matig vuur: wortel, ui, gele paprika, knoflook, mosterdzaad, komijnzaad en zout.
Voeg dan de tomaten, bloemkoolroosjes, kerriepoeder, chilipoeder, peper, bouillon, santen en sperziebonen toe. Laat 30 min stoven.
Verwarm de over voor op 200 graden.
Maak een marinade van: tomatenpuree, yoghurt, tandoori kruiden, zout en knoflook.
Besmeer de kipdijbeenfilets met marinade en zet 30 min in de koelkast.
Rooster de kip met wat olie 20 min op 200 graden op een bakplaat in de oven. Snijd de kip in repen.
Kook 300 g basmatirijst volgens de verpakking, maar voeg wel 1 tl kurkuma, 1 kruidnagel, 2 laurierblaadjes en een snufje zout toe aan het water.
Serveer de groentecurry met de gele rijst en de gesneden kip.
Kook de eieren hard en pel ze. Verwarm de curry en leg de eitjes erin, zodat ze warm blijven.
Kook de aardappels gaar en houd een kopje van het kookvocht apart.
Bak in een andere pan zonder olie en op matig vuur totdat de specerijen beginnen te geuren: kaneelstokjes, mosterdzaad, komijnzaad en kruidnagel.
Voeg dan toe en laat zachtjes stoven totdat de uien zacht zijn (dit duurt ongeveer 20 min): zonnebloemolie, ui, knoflook, garam masala en kurkuma.
Breng op smaak met een scheutje witte wijnazijn en basterdsuiker.
Meng de aardappelen erdoor en voeg naar smaak zout toe en als het droog is een klein beetje kookvocht van de aardappelen.
Bestrooi met verse koriander en/of fijngesneden bosui.
Bron: MarleenKookt.
Ingredients
Directions
Bak in een hapjespan met zonnebloemolie op matig vuur: wortel, ui, gele paprika, knoflook, mosterdzaad, komijnzaad en zout.
Voeg dan de tomaten, bloemkoolroosjes, kerriepoeder, chilipoeder, peper, bouillon, santen en sperziebonen toe. Laat 30 min stoven.
Verwarm de over voor op 200 graden.
Maak een marinade van: tomatenpuree, yoghurt, tandoori kruiden, zout en knoflook.
Besmeer de kipdijbeenfilets met marinade en zet 30 min in de koelkast.
Rooster de kip met wat olie 20 min op 200 graden op een bakplaat in de oven. Snijd de kip in repen.
Kook 300 g basmatirijst volgens de verpakking, maar voeg wel 1 tl kurkuma, 1 kruidnagel, 2 laurierblaadjes en een snufje zout toe aan het water.
Serveer de groentecurry met de gele rijst en de gesneden kip.
Kook de eieren hard en pel ze. Verwarm de curry en leg de eitjes erin, zodat ze warm blijven.
Kook de aardappels gaar en houd een kopje van het kookvocht apart.
Bak in een andere pan zonder olie en op matig vuur totdat de specerijen beginnen te geuren: kaneelstokjes, mosterdzaad, komijnzaad en kruidnagel.
Voeg dan toe en laat zachtjes stoven totdat de uien zacht zijn (dit duurt ongeveer 20 min): zonnebloemolie, ui, knoflook, garam masala en kurkuma.
Breng op smaak met een scheutje witte wijnazijn en basterdsuiker.
Meng de aardappelen erdoor en voeg naar smaak zout toe en als het droog is een klein beetje kookvocht van de aardappelen.
Bestrooi met verse koriander en/of fijngesneden bosui.
