Bietensalade met walnoten

AuteurLuna de Rooij

Personen4 Servings
Tijd20 mins

Ingrediënten
 2 eieren
 1 teen knoflook
 30 g gepelde walnoten
 3/4 dl olijfolie
 3 eetlepels citroensap (versgeperst)
 1 theelepel vloeibare honing
 zout en peper
 500 g gekookte bieten
 7 g verse dille

Bereiden
1

Eieren in ca. 10 minuten hard koken, onder koud water afspoelen en af laten koelen. Intussen knoflook pellen.

2

Walnoten met knoflook in keukenmachine fijn malen. Olie er in een dun straaltje bijschenken. Citroensap en honing erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.

3

Bieten schillen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden, op platte schaal rangschikken.

4

Eieren pellen, in plakjes snijden en over bietjes verdelen.

5

Dressing erover schenken. Dille erboven in stukken knippen.

Voedingswaarden

Porties 4


Calorieën 290
% Daily Value *
Totaal vet 27g42%
Totaal koolhydraten 7g3%
Eiwitten 6g12%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Categorie,

Bron: Allerhande.

Ingredients

Ingrediënten
 2 eieren
 1 teen knoflook
 30 g gepelde walnoten
 3/4 dl olijfolie
 3 eetlepels citroensap (versgeperst)
 1 theelepel vloeibare honing
 zout en peper
 500 g gekookte bieten
 7 g verse dille

Directions

Bereiden
1

Eieren in ca. 10 minuten hard koken, onder koud water afspoelen en af laten koelen. Intussen knoflook pellen.

2

Walnoten met knoflook in keukenmachine fijn malen. Olie er in een dun straaltje bijschenken. Citroensap en honing erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.

3

Bieten schillen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden, op platte schaal rangschikken.

4

Eieren pellen, in plakjes snijden en over bietjes verdelen.

5

Dressing erover schenken. Dille erboven in stukken knippen.

Bietensalade met walnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *