Het zoete van geroosterde pompoen, het knapperige van de pitjes en het zurige van de balsamico: een salade met pit! Een recept van Allerhande.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten.
Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min. bruin en gaar.
Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de pompoen en rucola op een schaal. Schep voorzichtig de ui, tomaat en pompoenpitten erdoor.
Besprenkel met balsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
Je kunt de pompoen 4 uur van tevoren roosteren. Leg de afgekoelde parten op de salade.
Je kunt de rest van de pompoenpitten gebruiken door muesli.
Porties 8
- Calorieën 110
- % Daily Value *
- Totaal vet 9g14%
- Verzadigd vet 1g5%
- Sodium 60mg3%
- Totaal koolhydraten 5g2%
- Vezels 2g8%
- Eiwitten 2g4%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Bron: Allerhande.
Ingredients
Directions
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten.
Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min. bruin en gaar.
Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de pompoen en rucola op een schaal. Schep voorzichtig de ui, tomaat en pompoenpitten erdoor.
Besprenkel met balsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
Je kunt de pompoen 4 uur van tevoren roosteren. Leg de afgekoelde parten op de salade.
Je kunt de rest van de pompoenpitten gebruiken door muesli.
