Overnight oats

AuteurLuna de Rooij

Maak dit gerecht in een afsluitbare pot voor een snelle ontbijt to go.

Personen4 Servings
Tijd10 mins

Ingrediënten
 200 g havermout
 600 ml halfvolle melk
 4 theelepels honing
 1 theelepel gemalen kaneel

Bereiden
1

Verdeel (’s avonds voor het slapen gaan) de havermout, melk, honing en kaneel over de jampot(ten) en roer door.

2

Doe de deksel(s) op de pot(ten) en zet 8 uur in de koelkast (overnight).

3

De overnight oats zijn nu klaar om gegeten te worden. Dit ontbijt wordt pas echt lekker met een van de toppings (zie tips). Voeg deze vlak voor het serveren toe.

Tip
4

Topping 1: rood-wit-blauw. Schep op elke portie overnight oats 1 el fruitspread minder suiker vier vruchten (potje 320 g, AH). verdeel daar 100 g blauwe bessen over en schep op elke portie nog 1 flinke lepel citroenkwark 0% (beker 500 g, Optimel).

5

Variatietip:
Topping 2: appel-honing-kaneel-rozijnen. Was 1 roodschillige appel (bijvoorbeeld jazz) en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel per portie een kwart van de appelblokjes en 15 g rozijnen over de overnight oats. Bestrooi met wat extra gemalen kaneel en breng op smaak met honing.

6

Variatietip:
Topping 3: amandel-sinaasappel. Snijd per portie met een scherp mesje de schil en het witte vlies van een halve handsinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes samen met 1 el ongebrande amandelen over de overnight oats. Bestrooi met fijngesneden muntblaadjes.

Voedingswaarden

Porties 4


Calorieën 270
% Daily Value *
Totaal vet 6g10%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 80mg4%
Totaal koolhydraten 41g14%
Vezels 4g16%
Eiwitten 11g22%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Categorie

Bron: Allerhande.

Ingredients

Ingrediënten
 200 g havermout
 600 ml halfvolle melk
 4 theelepels honing
 1 theelepel gemalen kaneel

Directions

Bereiden
1

Verdeel (’s avonds voor het slapen gaan) de havermout, melk, honing en kaneel over de jampot(ten) en roer door.

2

Doe de deksel(s) op de pot(ten) en zet 8 uur in de koelkast (overnight).

3

De overnight oats zijn nu klaar om gegeten te worden. Dit ontbijt wordt pas echt lekker met een van de toppings (zie tips). Voeg deze vlak voor het serveren toe.

Tip
4

Topping 1: rood-wit-blauw. Schep op elke portie overnight oats 1 el fruitspread minder suiker vier vruchten (potje 320 g, AH). verdeel daar 100 g blauwe bessen over en schep op elke portie nog 1 flinke lepel citroenkwark 0% (beker 500 g, Optimel).

5

Variatietip:
Topping 2: appel-honing-kaneel-rozijnen. Was 1 roodschillige appel (bijvoorbeeld jazz) en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel per portie een kwart van de appelblokjes en 15 g rozijnen over de overnight oats. Bestrooi met wat extra gemalen kaneel en breng op smaak met honing.

6

Variatietip:
Topping 3: amandel-sinaasappel. Snijd per portie met een scherp mesje de schil en het witte vlies van een halve handsinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes samen met 1 el ongebrande amandelen over de overnight oats. Bestrooi met fijngesneden muntblaadjes.

Overnight oats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *